Karolina Pliskova (8 WTA), cap de serie numărul 7, a obținut o victorie lejeră în fața spaniolei Garbine Muguruza (18 WTA), calificându-se astfel în sferturile de finală de la Australian Open. Cehoaica nu i-a lăsat prea multe șanse adversarei sale, impunându-se cu 6-3, 6-1, după numai o oră de joc. În sferturi au mai ajuns Naomi Osaka și Elina Svitolina.

HotNews.roFoto: Hotnews

În partida de pe Margaret Court Arena, Pliskova nu a făcut decât trei erori neforţate şi a reuşit 23 de lovituri direct câştigătoare. Cehoaica a servit 5 ași și a avut procentaje excelente la ambele servicii (82% puncte câștigate cu primul serviciu și 75% cu al doilea). De partea cealaltă, Muguruza a comis 20 de erori neforțate și a avut doar 15 lovituri câștigătoare. A câștigat 50% dintre punctele jucate cu primul serviciu și 29% cu cel de-al doilea.

În urma acestei victorii, Pliskova și-a egalat cea mai bună performanță la Australian Open. Jucătoarea de 26 de ani a mai ajuns în sferturi la Melbourne și la ediția de anul trecut, unde a fost învinsă de Simona Halep, scor 6-3,6-2.

Următoarea adversară a Karolinei Pliskova va fi învingătoarea duelului dintre Simona Halep și Serena Williams. Partida dintre cele două jucătoare va începe la ora 10:00 și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro.

Rezumatul partidei Muguruza vs Pliskova:

Cap de serie numărul 4, Naomi Osaka a trecut cu ceva emoții de letona Anastasija Sevastova (cap de serie 13), fiind nevoită să revină de la 0-1 la seturi. Japoneza s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-4, după o oră și 47 de minute, calificându-se în premieră în sferturile de finală de la Australian Open.

Pentru un loc în careul de aşi de la Melbourne, Osaka o va înfrunta pe Elina Svitolina, favorita numărul 6, care a trecut de americanca Madison Keys (cap de serie 16), scor 6-2, 1-6, 6-1, după o oră și 36 de minute de joc. Ucraineanca nu a depăşit până acum sferturile de finală la un turneu de Grand Slam, fază în care a mai ajuns de trei ori (la Australian Open în 2018 şi la Roland Garros în 2015 şi 2017).

Rezumatul partidei Osaka vs Sevastova:

Rezumatul partidei Svitolina vs Keys:

Rezultate înregistrate luni (optimi):

Naomi Osaka (JPN/N.4) - Anastasija Sevastova (LAT/N.13) 4-6, 6-3, 6-4

Elina Svitolina (UKR/N.6) - Madison Keys (USA/N.17) 6-2, 1-6, 6-1

Karolina Pliskova (CZE/N.7) - Garbine Muguruza (ESP/N.18) 6-3, 6-1

Se vor disputa în sferturi:

Simona Halep (1)/Serena Williams (16) - Karolina Pliskova (7)

Naomi Osaka (4) - Elina Svitolina (6)

Petra Kvitova (8) - Ashleigh Barty (15)

Anastasia Pavlyuchenkova - Danielle Collins .