Australian Open va avea cu siguranță o altă campioană în 2019, ultima regină de la Melbourne - Caroline Wozniacki - fiind eliminată în turul trei de Maria Sharapova. A fost partidă electrizantă, de trei seturi, victoria rusoaicei fiind una venită în special datorită agresivității feroce pe care a arătat-o (6-4, 4-6, 6-3).

Caroline WozniackiFoto: ausopen.com

Așa cum era de așteptat, Maria a jucat totul pe cartea atacului. Fiind eminamente o jucătoare ofensivă, rusoaica a avut câștig de cauză în primul set, scor 6-4.

Pe fondul scăderii nivelului Mariei, Caroline a venit din urmă, s-a apărat și mai îngrijit și a reușit să ducă disputa în decisiv (6-4).

Cap de serie numărul 30, Sharapova a strâns rândurile și a reușit să se impună de două ori pe serviciul adversarei, calificarea venind după o manșă câștigată cu 6-3. Partida de pe Rod Laver Arena a durat două ore și 24 de minute.

Masha a avut procentaje bune la serviciu, a fost agresivă la retur și s-a deplasat destul de bine. Rusoaica a încercat pe cât posibil să scurteze punctele, ea fiind mereu în căutarea loviturilor câștigătoare.

De cealaltă parte, Wozniacki a urmărit să lungească raliurile, conștientă fiind că aceasta este o soluție pentru defensiva ei solidă. Agresivitatea a avut însâ câștig de cauză, iar campioana din 2018 a părăsit Australian Open încă din turul al treilea.

În optimi, Maria Sharapova (cap de serie numărul 30) va da peste Ashleigh Barty (favorită numărul 15), o jucătoare aflată într-o perioadă foarte bună a carierei.

Statistica partidei Sharapova vs Wozniacki:

Ași: 5-5

Duble greșeli: 7-3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 74%-69%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 59%-35%

Puncte de break câștigate: 42%(5/12) - 60%(3/5)

Puncte câștigate la fileu: 75%(6/8) - 20%(1/5)

Lovituri câștigătoare: 37-10

Erori neforțate: 46-21

Total puncte câștigate: 96-82

Durată meci: 2h 24 min.