Jocul Mariei Sharapova arată bine, cel puțin până în acest moment, la Melbourne, rusoaica obținând o victorie categorică, scor 6-2, 6-1, cu Rebecca Peterson (62 WTA), suedeza care o eliminase pe Sorana Cîrstea în runda inaugurală. Masha a servit la cote înalte, a fost precisă la retur și pare să-și fi regăsit "răutatea" din joc care i-a lipsit în ultima perioadă. În două meciuri la Australian Open, Sharapova a pierdut doar trei game-uri...

Maria Sharapova, la Australian OpenFoto: ausopen.com

Maria Sharapova și-a putut etala jocul ofensiv în spatele unui serviciu care a produs multe puncte (procentaje mari). Fără emoții în game-urile de serviciu, rusoaica s-a putut concentra pe retur, acolo unde a făcut în mare parte diferența.

Masha pare bine pregătită din punct de vedere fizic, ea reușind să reziste chiar și în schimburile de multe lovituri. Și-a regăsit răutatea, privirea ei aruncând în dese rânduri adevărate săgeți către adversară.

În primul set, Maria a avut 73% puncte câștigate cu primul serviciu și 80%(!) pe al doilea. Rusoaica a reușit două break-uri, iar manșa i-a revenit fără emoții, scor 6-2.

Lucrurile nu s-au schimbat pentru suedeză nici în al doilea set, unul care a debutat cu un break al Mariei. Rusoaica a variat bine, a găsit unghiuri ascuțite, a trimis cu multă forță, timpul de reacție al adversarei fiind vizibil diminuat.

Din păcate pentru ea, Rebecca Peterson a intrat rapid în criză sub asediul loviturilor Mariei. Suedeza și-a pierdut răbdarea, s-a grăbit din dorința de a prelua conducerea punctelor, însă tot ce a făcut nu a fost decât să o pună într-o situație și mai bună pe Sharapova (jucătoare care are nevoie de ritm pentru a ajunge la cea mai bună variantă a ei).

Precum un animal de pradă, Masha a dezmembrat bucată cu bucată jocul adversarei, partida curgând într-o singură direcție. A fost 6-2, 6-1 după o oră și 11 minute.

Aici poți vedea un rezumat al partidei Sharapova vs Peterson.

Cifrele Mariei Sharapova la meciul cu Rebecca Peterson:

Ași: 1

Duble greșeli: 2

Puncte câștigate cu primul serviciu: 69%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 75%

Puncte de break câștigate: 67% (2/3)

Lovituri câștigătoare: 18 (7 adversara)

Erori neforțate: 20 (29 adversara)

Total puncte câștigate: 60 (față de 33 ale adversarei)

Cel mai rapid serviciu: 182 km/h

Media vitezei la primul serviciu: 155 km/h

Media vitezei la al doilea serviciu: 133 km/h.

Pentru Maria va urma însă adevăratul test în turul trei, acolo unde va da peste campioana en-titre, Caroline Wozniacki. Va fi un meci al contrastelor: pe de-o parte una dintre cele mai agresive jucătoare din istoria recentă a tenisului (Sharapova), iar de cealaltă parte a fileului o jucătoare care a dus defensiva la rang de artă (Wozniacki).

Rezultatele Mariei Sharapova la AO:

6-0, 6-0 cu Harriet Dart

6-2, 6-1 cu Rebecca Peterson.

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului Australian Open.

Aici poți vedea tabloul feminin de simplu.