Cel puțin la prima vedere, Rafael Nadal ar fi trebuit să aibă parte de un meci mai dificil împotriva lui Matthew Ebden (47 ATP), însă ibericul a avut armele necesare pentru a-și face disputa lejeră. Forehand-ul lui Rafa a revenit la un nivel ridicat, topspinul ibericului învârtind suficient mingea cât să-l incomodeze pe adversar. Nadal s-a impus în trei seturi (scor 6-3, 6-2, 6-2) și se anunță un adversar greu de învins la această ediție de la Australian Open.

Rafael Nadal, la AOFoto: ausopen.com

Setul I

Matthew Ebden a început fără niciun fel de complexe partida cu mult mai titratul său adversar. A servit puternic, apăsat, a avut în forehand un prieten de nădejde, în timp ce reverul a fost stabil și a desenat traiectorii frumoase în cross scurt.

Australianul a fost primul aproape să spargă , însă a ratat toate cele trei șanse de break avute. Și cum împotriva lui Rafa funcționează celebra zicală din fotbal cum că "ocaziile se răzbună", ibericul a câștigat contra serviciului, lucru suficient pentru ca primul set să fie trecut în dreptul numărului doi mondial (6-3).

Diferențele au fost mici în prima manșă, lucru scos în evidență și de statistică (12-11 pentru Nadal la lovituri câștigătoare).

Set II

Deși a avut destule execuții aplaudate la scenă deschisă, jocul lui Ebden s-a stins în intensitate, iar pentru Nadal acest lucru se poate traduce prin oportunități. Spaniolul nu a stat prea mult pe gânduri și a făcut break-ul devreme, în game-ul cu numărul trei. A încheiat manșa până la urmă cu două break-uri, prăpastia dintre cei doi adâncindu-se (6-2).

picioarelor i-a ieșit de minune spaniolului, la fel și forehand-ul de tip lasou, iar Matthew a fost surprins de mai multe ori de camerele tv făcând semne de genul "ce să-i fac?" către loja sa...

Setul III

Nadal a prins o serie incredibilă de forehand-uri în colțul terenului, iar Matthew a privit neputincios cum adversarul ajunge să aibă deja un break avans și în al treilea set.

Ibericul a fost dominator în mare parte din meci, neputându-se pune problema învingătorului în niciun moment. Nici măcar glumițele spectatorilor nu l-au înduplecat pe Nadal, acesta fiind un munte de concentrare.

Cu toată că a ratat prima minge de meci avută, Rafa nu a intrat în panică și a fructificat-o pe a doua (6-3, 6-2, 6-2, după o oră și 56 de minute. Spaniolul a aratăt bine din punct de vedere fizic, jocul său fiind unul solid.

În turul trei, Nadal (2 ATP) îl va întâlni pe Alex de Minaur (29 ATP - Australia).

De știut: Rafael Nadal a dat până acum numai peste jucători din Australia, țara gazdă a primului Grand Slam al anului (James Duckworth, Matthew Ebden, iar acum Alex de Minaur).

Ibericul a câștigat o singură dată competiția, în 2009. De atunci, a pierdut alte trei finale: cu Novak Djokovic în 2012, cu Stanislas Wawrinka în 2014 și cu Roger Federer în 2017.

Cifrele lui Nadal contra lui Ebden:

Ași: 6

Duble greșeli: 4

Puncte câștigate cu primul serviciu: 81%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 57%

Puncte de break câștigate: 56%(5/9)

Lovituri câștigătoare: 33

Erori neforțate: 15

Total puncte câștigate: 93 (față de 63 ale adversarului)

Cel mai rapid serviciu: 204 km/h

Viteza medie pe primul serviciu: 187 km/h

Viteza medie pe al doilea serviciu: 156 km/h.

Aici poți urmări un rezumat al partidei Rafael Nadal vs Matthew Ebden:

S-ar putea să te intereseze și: