Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Madison Keys și Eugenie Bouchard și-au respectat statutul de favorite și merg mai departe în turul secund al Australian Open. Nici Bianca Andreescu nu va lipsi din faza următoare a competiției, demonstrând că performanța de la Auckland nu a fost una întâmplătoare (a jucat finala).

HotNews.roFoto: Hotnews

​Pliskova a învins-o, în duelul Karolinelor, pe Muchova (138 WTA), scor 6-3, 6-2, după doar o oră și 10 minute. Cehoaica o va întâlni pe Madison Brengle (SUA/88 WTA) în turul secund.

Nici meciul Garbinei Muguruza nu a fost unul mai dificil, această trecând, într-o oră și 21 de minute, de Saisai Zheng (40 WTA). Turul secund pregătește deja o partidă tare, iberica urmând să o întâlnească pe Johanna Konta (fost număr 4 mondial).

Madison Keys (17 WTA) a câștigat partida cu Destanee Aiava (181 WTA, 18 ani), una dintre favoritele publicului, scor 6-2, 6-2. Aceasta se va confrunta cu Anastasia Potapova (89 WTA), care a trecut de Pauline Parmentier (6-4, 7-6).

Eugenie Bouchard încearcă să revină în elita tenisului mondial (deocamdată se află pe locul 79 WTA) și a trecut de Shuai Peng (128), scor 6-2, 6-1, obținând victoria într-o oră de la debutul partidei. Canadianca va da pesteSerena Williams (16 WTA în acest moment), care a cedat doar două game-uri în fața Tatjanei Maria.

Bianca Vanessa Andreescu, canadiana de origine română, continuă forma bună demonstrată la Auckland (unde a ajuns până în finală) și, fiind venită din calificări, a trecut de americanca Whitney Osuigwe (16 ani, 198 WTA), scor 7-6(1), (0)6-7, 6-3. Partida a fost una maraton și s-a terminat după două ore și 50 de minute. În turul următor, jucătoarea în vârstă de 18 ani se va întâlni cu Anastasija Sevastova (12 WTA). În urma acestei victorii, Bianca și-a asigurat prezența în TOP 100 mondial (locul 87).