​Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial şi preşedintele Consiliului jucătorilor din ATP, s-a declarat mulţumit că organizatorii au crescut premiile, mai ales cele acordate în primele tururi, relatează Reuters, conform Agerpres.

Novak DjokovicFoto: atpworldtour.com

Djokovic a solicitat organizatorilor celor mai mari turnee ca un procent mai important din veniturile lor să fie distribuite jucătorilor.

Duminică, înainte de startul Australian Open, Djokovic a salutat creşterea premiilor de la Melbourne cu 14% faţă de 2018: ''Trebuie să menţionez acest lucru, pentru că suntem concentraţi pe distribuire, egala distribuire şi ne concentrăm mai mult pe primele tururi, ultimele tururi din calificări. Încercăm să mărim numărul jucătorilor care pot călători în jurul lumii, nu doar să-şi acopere cheltuielile, ci să aibă o echipă întreagă, să ducă o viaţă decentă în afara sportului pe care îl joacă''.

Primul Grand Slam al anului oferă în 2019 premii mai mari în primele tururi ale turneelor. Cei care pierd în primul tur, atât la feminin cât şi la masculin, vor încasa cecuri de 54.143 dolari, cu 25% mai mult decât anul trecut.

Djokovic, cu 14 turnee de Grand Slam în palmares, a strâns în cariera de jucător peste 125 milioane dolari, în timp ce Roger Federer, cu 20 de titluri de Grand Slam, a obţinut din premii circa 120 milioane dolari.