​Petra Kvitova (8 WTA) s-a impus în finala de la Sydney, după o partidă dificilă împotriva lui Ashleigh Barty (15 WTA), scor 1-6, 7-5, 7-6(3). Jucătoarea cehă a revenit în setul decisiv de la 0-3, a ratat de două ori șansa de a închide meciul pe propriul serviciu, însă a reușit în cele din urmă să câștige al 26-lea titlu din carieră (al doilea la Sydney). Barty a pierdut a doua finală consecutivă la turneul australian, după un meci intens care a durat două ore și 19 minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Discursul campioanei:

Barty a început excelent partida câștigând primul set cu 6-1 (a făcut trei break-uri). Setul secund a fost unul echilibrat, Petra reușind singurul break la scorul de 5-5. Decisivul a fost unul foarte disputat. Ambele jucătoare au lovit puternic, Barty a făcut 3-0 (cu un break în față), Kvitova a revenit, a servit de două ori pentru meci (la 5-4 și 6-5), însă nu a reușit să închidă conturile decât în tiebreak, unde s-a impus cu 7-3.

Ultimul punct al partidei Kvitova vs Barty:

Până în finală, Kvitova (a cincea favorită) a trecut de Aryna Sabalenka (6-1, 7-5), Su-Wei Hsieh (7-6(2), 6-2), Angelique Kerber (6-4, 6-1) și Aliaksandra Sasnovich (6-1, 6-2). Barty a eliminat-o pe Simona Halep în turul secund (6-4, 6-4).

Petra va primi 141.875 de dolari și 470 de puncte pentru acest succes. Ea va urca două poziții în clasamentul WTA, până pe șase. Barty va staționa pe 15, după ce și-a apărat punctele câștigate anul trecut (a pierdut tot în finală, cu Angelique Kerber)

Aleksandra Krunic și Katerina Siniakova (Serbia/Cehia) au câștigat proba de dublu, invingându-le în finală pe Eri Hozumi și Alicja Rosolska (Japonia/Polonia), scor 6-1, 7-6(3).