Echipele româncelor Raluca Olaru și Monica Niculescu s-au calificat în sferturile competiției de dublu de la Hobart, etapă în care se vor confrunta pentru un loc în semifinale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raluca Olaru s-a impus alături de Galina Voskoboeva (Kazakhstan), scor 6-4, 6-3, în fața Alexandrei Panova și Laurei Siegemund (Rusia/Germania). Partida a durat o oră și 10 minute.

Monica Niculescu și Zhaoxuan Yang (China) au trecut de cuplul chinez Xinyu Jiang/Shuai Zhang, scor 6-4, 6-2, după o oră și șapte minute de joc.

Pentru calificarea în sferturi, echipele vor primi premii în valoare de 910 dolari și 60 de puncte în clasamentul WTA de dublu.

România mai are o echipă în primul tur al probei de dublu de la Hobart. Irina Begu și Mihaela Buzărnescu le vor întâlni pe Kaitlyn Christian și Alexa Guarachi marți, de la ora 08:50.

Turneul de la Hobart face parte din categoria International, se dispută în perioada 7-12 ianuarie 2019, are premii totale în valoare de $250.000, iar directorul competiției este Darren Sturgess. Ultimele campioane ale probei de dublu sunt Demi Schuurs și Elise Mertens (Olanda/Belgia).