Bianca Andreescu (152 WTA - venită din calificări) a pierdut finala turneului WTA de la Auckland, sportiva canandiană de origine română fiind învinsă de Julia Goerges (Germania, 14 WTA, cap de serie numărul doi) în trei seturi, scor 2-6, 7-5, 6-1. Finala a durat o oră și 44 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu toate că a pierdut finala, Bianca a avut parte de o săptămână fantastică la Auckland, acolo unde a eliminat nume mari precum Caroline Wozniacki (3 WTA) și Venus Williams (38 WTA).

Parcursul de la Auckland o va ajuta din plin pe Andreescu să facă un salt de 45 de locuri în clasamentul WTA de simplu, de săptămâna viitoare urmând să se afle pe 107 în lume.

Julia Goerges se află la al doilea succes consecutiv la turneul de la Auckland. Această performanță a mai fost bifată de-a lungul timpului de Patty Fendick (1988, 1989) şi Eleni Daniilidou (2003, 2004).

De știut:

Bianca Andreescu s-a născut la Mississauga şi a început tenisul în România, de unde sunt părinţii ei. Ea a revenit în Canada şi se antrenează la Toronto. În februarie 2018 a fost numărul 3 mondial în ierarhia junioarelor.