Japoneza Naomi Osaka, locul 5 WTA, s-a retras de la turneul de la Sydney, competiţie care începe duminică, după ce a fost eliminată în semifinale, la Brisbane.

Naomi OsakaFoto: usopen.org

Osaka, a doua favorită, a ratat calificarea în finala turneului de categorie Premier de la Brisbane, după ce a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, de ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 27 WTA.

La scurt timp după acest eşec, câştigătoarea de la US Open a decis să nu participe la următoarea competiţie, Sydney International, unde era cap de serie numărul 3 şi ar fi jucat în turul I împotriva sportivei elveţiene Timea Bacsinszky, locul 191 WTA.

"Ştiţi acele momente în care priveşti în urmă şi te simţi jenant? Da, tocmai am avut o astfel de zi. Am avut o atitudine îngrozitoare pe teren, iar asta mă roade pe interior. Îmi cer scuze faţă de toţi cei care au urmărit meciul. Îmi spun mereu să devin mai matură, dar se pare că asta îmi va lua ceva timp. Tot ce pot face este să cresc şi să învăţ în continuare" - Naomi Osaka, pe rețetele de socializare.

Favorita principală la Sydney (categorie Premier şi premii de 823.000 de dolari) este Simona Halep, locul I WTA. Acceptată direct în manşa a doua, Halep va evolua cu australianca Ashleigh Barty, locul 15 WTA, sau cu letona Jelena Ostapenko, locul 22 WTA.

Osaka nu era pe partea de tablou a Simonei Halep, ci pe cea a germanei Angelique Kerber, locul 2 WTA, astfel că ar fi putut-o întâlni pe jucătoarea română doar în finală.