​Roger Federer a practicat un tenis încântător contra lui Alexander Zverev, recordmanul titlurilor de Grand Slam reușind să fie la un nivel prea înalt pentru ambițiosul "Sascha". Mister Perfect a adus primul punct Elveției în finala Cupei Hopman cu Germania (reeditare a ultimului act de anul trecut) după un succes în două seturi, 6-4, 6-2.

Roger FedererFoto: hopmancup.com

Federer a arătat și contra lui Alexander un tenis complet: serviciu care nu a oferit vreo minge de break, un forehand puternic și bine plasat, un backhand stabil care a găsit unghiuri minunate în special în cross și veniri inspirate la fileu care au făcut diferența.

Elvețianul a căutat să-l plimbe pe mai înaltul său adversar, Roger rupându-i ritmul germanului cu multe lovituri cu slice (scurte care l-au făcut pe Alexander să fie de multe ori pe un drum de pe baseline spre fileu). În plus, slice-urile lui Roger l-au pus într-o poziție inconfortabilă pe un adversar de aproape doi metri (e greu pentru cineva atât de înalt să se aplece - îndoaie picioarele - pentru genul acesta de lovituri).

Federer și-a permis chiar la un moment dat să facă serviciu-voleu pe "al doilea", lucru care subliniază încrederea pe care o are în propriile forțe în această perioadă a anului.

Nu în ultimul rând, Roger a adus pe centralul din Perth o aromă de tenis romantic prin desele veniri la plasă (este în apropierea fileului).

Nu trebuie minimalizat nici meritul lui Sascha: a avut momente în care s-a ridicat la un nivel foarte bun, însă este greu să poți să-ți arăți valoarea împotriva unui adversar care joacă atât de bine...

Federer a arătat un tenis impresionant în această săptămână la Cupa Hopman, elvețianul fiind unul din marii favoriți la cucerirea trofeului de la Australian Open (acolo unde este campion en-titre).

"Mă simt bine pe teren, mă bucur că mi-a ieșit jocul. Australienii știu cât de mult înseamnă pentru mine aceste locuri. Am servit bine, am jucat bine la voleu, s-a jucat repede. Sascha nu a fost la cel mai înalt nivel, dar eu sunt mulțumit de jocul meu" - Roger Federer.

Urmează meciurile:

Angelique Kerber vs Belinda Bencic

Angelique Kerber/ Alexander Zverev vs Roger Federer/ Belinda Bencic

Aici poți urmări un rezumat al partidei Federer vs Zverev: