Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, a fost învins în semifinalele turneului de la Doha, scor 6-3, (6)6-7, 3-6, de spaniolul Roberto Bautista Agut (24 ATP), după două ore și 37 de minute.

Novak DjokovicFoto: atpworldtour.com

Nole nu mai pierduse de la meciul din finala Turneului Campionilor, când Alexander Zverev se impunea în fața sârbului. Roberto a reușit să fie mai consistent cu primul serviciu (75% vs 63%) și după un prim set în care nu a avut nicio minge de break, spaniolul a revenit în setul secund (a fost condus cu un break), s-a impus în tiebreak și a început perfect setul decisiv, câștigând pe serviciul sârbului din chiar primul game (cei doi și-au făcut serviciul până la final).

Bautista-Agut a reușit să îl învingă pentru a doua oară pe Djokovic (a mai făcut-o în semifinale la Shanghai, în octombrie 2016), în timp ce Nole l-a învins pe spaniol de șapte ori.

În marea finală, jucătorul clasat pe locul 24 se va întâlni cu învingătorul duelului dintre Marco Cecchinato (20 ATP) și Tomas Berdych (71 ATP).

Turneul de la Doha are loc în perioada 31 decembrie 2018 - 5 ianuarie 2019, este dotat cu premii în valoare totală de 1.313.215 de dolari și face parte din categoria "ATP World Tour 250".