​Marius Copil (60 ATP) a fost eliminat în primul tur al turneului de la Doha, după ce a pierdut, scor 6-3, 6-2, împotriva ungurului Marton Fucsovics (36), după o oră și 13 minute de joc. Acesta a fost primul meci pentru sportivul român după finala pierdută la Basel, împotriva lui Roger Federer.

Marius CopilFoto: atpworldtour

Fucsovics a câștigat de câte două ori pe serviciul lui Copil în fiecare set, în timp ce Marius nu a reușit să transforme nicio minge de break din cele opt obținute. Meciul a fost unul neobișnuit pentru român, care nu a reușit niciun as (este recunoscut pentru serviciul său). Jucătorul maghiar conduce în acest moment în confruntările directe, scor 2-1.

Pentru prezența la Doha, Marius va primi 12.110 de dolari. În turul următor, Fucsovics se va confrunta cu câștigătorul partidei Novak Djokovic vs Damir Dzumhur.

Pe tabloul de dublu, Marius Copil și Horia Tecău au fost eliminați, tot în primul tur, de echipa Nikola Mektic/Alexander Peya, scor 6-4, 7-6(4).

Turneul de la Doha are loc în perioada 31 decembrie 2018 - 5 ianuarie 2019, este dotat cu premii în valoare totală de 1.313.215 de dolari și face parte din categoria "ATP World Tour 250".