​Tenismanul spaniol Rafael Nadal, care revine în circuitul profesionist după o operaţie suferită la gleznă, a declarat, marţi, că locul unu în clasamentul ATP nu este o prioritate şi că sănătatea sa este cea mai importantă, transmite AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Obiectivul meu este să fiu fericit făcând ceea ce fac şi să fiu competitiv când joc'', a explicat spaniolul de 32 de ani, într-o conferinţă de presă susţinută la Brisbane, unde începe noul sezon.

''Vreau să mă bat pentru lucrurile care mă fac să simt că trăiesc cu adevărat, pentru lucrurile care mă motivează'', a mai spus tenismanul care are 17 titluri de Grand Slam în palmares, cu două săptămâni înaintea primului Grand Slam al anului, Australian Open.

''Deci nu vreau să alerg după primul loc, pentru că nu este obiectivul meu'', a subliniat Nadal.

Rafa Nadal, care a suferit o artroscopie la glezna dreaptă în noiembrie, nu a mai jucat la un turneu important de la abandonul său în semifinalele US Open, în septembrie, în faţa lui Juan Martin del Potro.

Câştigătorul ultimului turneu de la Roland Garros a explicat că doreşte să îşi menajeze corpul pentru a continua să joace cât mai mult timp posibil: ''Ceea ce nu doresc este să mai sufăr cum am suferit anul trecut''.

Spaniolul, care a avut un sezon 2018 presărat cu accidentări, apreciază că mai mulţi ani ca acesta ''te omoară din punct de vedere mental''.

Nadal va debuta la Brisbane direct în optimi, contra francezului Jo-Wilfried Tsonga.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Novak Djokovic crede că "cei patru mari" jucători rămân favoriți la turneele de Grand Slam