​Tenismanul argentinian Juan Martin Del Potro a anunţat, luni, că nu va participa la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care va avea loc la Melbourne între 14 şi 27 ianuarie, din cauza faptului că nu este suficient refăcut după accidentarea sa la rotula dreaptă, relatează AFP, citată de Agerpres.

Juan Martin Del PotroFoto: atpworldtour.com

''Vindecarea mea îşi urmează cursul şi voi anunţa ulterior când îmi voi face revenirea pe teren. Din nefericire, nu va fi la Australian Open'', a scris Del Potro, numărul cinci mondial, pe contul său de Twitter.

''Sunt mulţumit de progresul de până acum (în privinţa recuperării). La mulţi ani şi distraţi-vă!'', a mai spus jucătorul sud-american, care a postat şi o imagine cu două pahare de şampanie şi un dop gata să sară.

Del Potro, 30 de ani, a ratat la finalul lui 2018 Turneul Campionilor din cauza acestei accidentări, suferită în urma unei căzături la turneul Masters 1.000 de la Shanghai, pe 11 octombrie.

Argentinianul (1,98 m), care a suferit mult timp din cauza accidentărilor la încheieturile mâinilor, a jucat la US Open a doua sa finală de Grand Slam, obţinând anul trecut şi primul său titlu Masters 1.000, la Indian Wells, iar în cursul verii a ocupat cel mai bun loc din carieră în clasamentul ATP (trei).

S-ar putea să te mai intereseze și:

Juan Martin Del Potro şi-a reluat antrenamentele după o pauză de două luni

Del Potro, fractură de rotulă: "Este o lovitură puternică şi mă lasă fără putere" - Cel mai probabil nu va putea juca la Turneul Campionilor