​Monica Niculescu (99 WTA) s-a impus categoric în fața Jelenei Ostapenko (22), scor 6-0, 6-2, și s-a calificat în turul secund al turneului de la Shenzhen. Românca a avut nevoie de doar 51 de minute pentru a trece de letonă.

Monica NiculescuFoto: chinaopen.com.

Monica a ținut un monolog în primul set, pierzând doar patru puncte în cele 17 minute disputate. Ostapenko părea să revină în a doua parte a meciului, a început cu un break (2-0), însă Niculescu a câștigat următoarele șase game-uri și a obținut una dintre cele mai ușoare victorii ale sale.

"Am amintiri frumoase de aici, mai ales de când am câștigat competiția de dublu. Am jucat tot pe central, aici, în fața fanilor, așa că m-am simțit foarte bine azi. Am jucat bine toată săptămâna, am mai avut două partide în calificări și cred că asta a fost bine pentru mine. Cred că am făcut un meci bun și mă bucur că am revenit în setul secund de la 0-2. Mă bucur că am putut juca atât de bine în fața unei asemenea jucătoare", a declarat Monica la finalul partidei.

Pentru calificarea în turul secund la Shenzhen, Monica și-a asigurat un premiu de 7.238 de dolari și 48 de puncte în clasamentul WTA. În faza următoare, Niculescu se va întâlni cu Kristyna Pliskova (94 WTA), care a profitat de retragerea chinezoaicei Shuai Peng, la scorul de 3-6, 7-6(6), 3-3.

Turneul de la Shenzhen, de categorie "International" se dispută în perioada 30 decembrie 2018 - 5 ianuarie 2019 și are premii totale în valoare de 750.000 de dolari. Simona Halep este deținătoarea trofeului atât la simplu, cât și la dublu, alături de Irina Begu.