​Atracţia zilei de duminică la Cupa Hopman, competiţie de tenis rezervată echipelor mixte, ce se desfăşoară la Perth (Australia) şi inaugurează sezonul 2019, a fost evident marea revenire a elveţianului Roger Federer, care şi-a condus echipa la victoria cu 3-0 în faţa Marii Britanii, în Grupa B, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

În faţa modestului britanic Cameron Norrie (nr. 91 mondial), Federer, jucătorul cu 20 de titluri de Grand Slam, nu a întâmpinat nicio problemă pentru a-şi lansa al 22-lea sezon din circuit, deschizând drumul echipei sale după o victorie categorică, 6-1, 6-1.

Deţinător al trofeului alături de compatrioata sa Belinda Bencic, care a trecut la rândul ei de britanica Katie Boulder, cu 6-2, 7-6(0), Federer a abordat destins noul an competiţional, cel în care va împlini 38 de ani, cu o primă victorie la dublu mixt, 4-3 (5/4), 4-1, în faţa cuplului Boulter/Norrie, stabilind şi scorul final al întâlnirii.

"Mă simt foarte bine aici, cumva ca acasă, iar apărarea titlului este mai uşoară decât să câştigi pentru prima oară", a precizat Federer cu două zile înaintea capului de afiş al turneului, întâlnirea cu Statele Unite, în cursul căreia, la dublu mixt, va întâlni legenda circuitului feminin Serena Williams, absentă din luna septembrie.

În cealaltă întâlnire a zilei, în Grupa A, Germania a trecut de Spania cu 3-0.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Cupa Hopman: Roger Federer, victorie lejeră în fața lui Cameron Norrie