Roger Federer, locul trei mondial și campion en-titre al Cupei Hopman, a adus primul punct Elveției în confruntarea cu Marea Britanie din Grupa B, după ce l-a învins, scor 6-1, 6-1, pe Cameron Norrie (91 ATP).

Roger FedererFoto: atpworldtour.com

După un început dificil de partidă, în care a salvat trei mingi de break în chiar primul game, Roger a pus stăpânire pe meci și și-a dominat adversarul până la final. Elvețianul a jucat bine atât cu primul, cât și cu al doilea serviciu și a pus presiune continuă pe Cameron, care nu a mai reușit o performanță la fel de bună precum cea din meciul cu Stefanos Tsitsipas (7-6(8), 6-4). Federer a apărat toate cele cinci mingi de break avute de britanic și a câştigat de cinci ori pe serviciul acestuia.

Belinda Bencic (54 WTA) și Katie Boulter (97 WTA) se întâlnesc în a doua parte a confruntării Elveția vs Marea Britanie, urmând ca cei patru jucători să joace și un meci de dublu mixt.

Tot duminică, Germania a învins Spania cu scorul de 3-0, Angelique Kerber și Alexander Zverev surclasându-i pe Garbine Muguruza și David Ferrer.

Rezumatul partidei Federer vs Norrie: