​Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul doi mondial, s-a arătat ''încrezător'' că va fi sută la sută apt din punct de vedere fizic la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, în ciuda faptului că s-a luptat cu accidentările în ultimele luni, relatează AFP, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nadal a încheiat prematur sezonul 2018 şi nu a mai jucat după ce o problemă la genunchi l-a făcut să abandoneze în semifinala de la US Open cu Juan Martin del Potro, în septembrie.

Ibericul s-a operat la gleznă pentru a îndepărta un corp intra-articular, în noiembrie, astfel că şi-a reluat pregătirea de doar două săptămâni.

Nadal va reveni în competiţie la turneul demonstrativ Mubadala World Tennis Championship, de la Abu Dhabi, unde va juca vineri contra sud-africanului Kevin Anderson sau a sud-coreeanului Hyeon Chung.

''Am început antrenamentele în urmă cu două săptămâni şi fac lucrurile pas cu pas, cred că am timp să fiu pregătit la Melbourne la sută la sută'', a declarat Nadal, joi, la Abu Dhabi.

''Va fi bine să am nişte meciuri înainte, dar sunt încrezător că voi ajunge la Melbourne în condiţie bună'', a mai spus tenismanul de 32 de ani, care anul acesta a cucerit al 11-lea său titlu la Roland Garros.

La Abu Dhabi va juca şi numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic.