​Tenismenul german Alexander Zverev, locul 4 ATP, a declarat că nu vrea ca la Australian Open să se introducă super-tie-break în setul decisiv, cum au anunţat organizatorii recent, informează L’Equipe, potrivit News.ro.

Alexander ZverevFoto: atpworldtour.com

“Nu cred că a fost consultat vreun jucător. Nu îmi place această modificare. Mie îmi plac meciurile lungi, chiar dacă sunt solicitante fizic. Jucăm tenis şi pentru astfel de situaţii. Acum a rămas doar Roland Garros excepţia. Este tie-break peste tot (la Wimbledon, US Open şi Australian Open), iar eu nu sunt adeptul acestuia”, a spus Zverev pentru The Australian.

Organizatorii Australian Open vor introduce, de la ediţia din 2019, un super-tie-break în setul decisiv, la scorul de 6-6, în al cincilea set la băieţi, în al treilea la fete. Câştigător ar urma să fie declarat primul jucător/jucătoare care ajunge la zece puncte în super-tie-break.

Măsura are scopul de a reduce durata meciurilor. La feminin, Halep a jucat la ediţia 2018 un meci de trei ore şi 45 de minute, cu americanca Lauren Davis, pe care l-a câştigat cu 4-6, 6-4, 15-13, în turul al treilea.

Şi organizatorii turneului de grand slam de la Wimbledon au anunţat, în octombrie, că de la ediţia din 2019 setul decisiv se va încheia cu tie-break, dacă cei doi jucători vor fi la egalitate, însă doar la scorul de 12-12.

Până în prezent, şi la Australian Open, şi la Wimbledon meciurile se jucau de la 6-6 până când un jucător ajungea la o diferenţă de două ghemuri în decisiv.

La Grand Slam-ul londonez, deşi se aplică la 12-12 şi nu la 6-6, desfăşurarea tie-break-ului va fi una normală, câştigând jucătorul sau echipa care ajunge primul/prima la şapte, cu o diferenţă minimă de două puncte. Noua regulă este valabilă la toate probele, simplu, masculin, simplu feminin, în probele de dublu, inclusiv cea de mix, în calificări, dar şi în concursul de juniori.