​Tenisul se confruntă cu o serioasă problemă de integritate, este concluzia unui raport întocmit de International Review Panel, un grup independent de experţi creat, în 2016, de forurile care guvernează acest sport, informează Reuters, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astăzi, tenisul se confruntă o serioasă problemă de integritatea. Sunt mai multe motive pentru asta. Natura acestui sport duce ea însăşi la manipulare pentru pariuri. Sunt numeroase situaţii. Este suficient un jucător care să acţioneze, detectarea este dificilă la meciurile de nivel inferior, la care nu există spectatori şi condiţii adecvate de a-i proteja pe jucători de potenţialii corupători. În plus, lipsa de performanţă este des atribuită meciurilor, care au fost tolerate de prea multe ori", se arată în raportul citat.

Comitetul menţionează că jucătorii din turneele de nivel inferior au fost susceptibili de a fi corupţi din cauza dificultăţii în a-şi câştiga existenţa, în condiţiile în care doar 250-350 de jucători câştigă suficienţi bani ca să se întreţină.

"Structura de premiere a jucătorilor creează un teren fertil pentru încălcarea integrităţii", a arătat grupul.

Comitetul recomandă mai multe soluţii, între care interzicerea sponsorizării turneelor de către casele de pariuri şi reorganizarea Tennis Integrity Unit cu supraveghere independentă. Renunţarea la scorurile în timp real la turneele de nivel inferior şi luarea unor măsuri mai dure în cazul meciurilor aranjate, sunt alte recomandări făcute de International Review Panel.

ITF, ATP şi WTA au anunţat că vor pune în aplicare recomandările grupului.