Jucătoarea de tenis Angelique Keber, câştigătoarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon, a fost desemnată sportiva anului 2018 în Germania, în cadrul unei gale care a avut loc la Baden-Baden, informează agenţia DPA, conform Agerpres.

Angelique Kerber si trofeul de la WimbledonFoto: wimbledon.com

Kerber cucereşte pentru a doua oară în cariera sa această distincţie, pe care a mai primit-o şi în urmă cu doi ani. Ea a fost recompensată acum pentru succesul înregistrat în luna iulie la All England Club, precum şi pentru revenirea în top 10 WTA, după un sezon 2017 slab.

Cu un total de 1.732 de puncte, Angelique Keber a devansat-o în ancheta ziariştilor sportivi germani pe multipla campioană de ciclism pe pistă Kristina Vogel (1.704 puncte), care acum este paraplegică după un accident suferit în luna iunie, în timpul unui antrenament. Pe poziţia a treia s-a clasat dubla campioană olimpică de biatlon Laura Dahlmeier.

La masculin, titlul de cel mai bun sportiv german în 2018 i-a revenit triatlonistului Patrick Lange, primul câştigător al puternicului concurs Ironman Hawaii cu un timp mai mic de opt ore, care a devenit în luna octombrie campion al lumii pentru al doilea an consecutiv. El a acumulat 1.529 puncte, devansându-i clar pe Eric Frenzel, dublu campion olimpic la schi fond în luna februarie, la PyeongChang (1.139 puncte), şi pe campionul european de decatlon Arthur Abele (1.021).

Selecţionata masculină de hochei pe gheaţă a Germaniei a fost desemnată echipa anului 2018, după evoluţiile foarte bune de la JO 2018, unde a reuşit să învingă superputerile Suedia şi Canada, înainte de a se înclina în finală, după prelungiri, în faţa Rusiei. Pe locul secund, la o diferenţă de peste 800 puncte, s-a clasat perechea de patinatori Aljona Savchenko/Bruno Massot, care a adus Germaniei primul titlu olimpic la patinaj artistic după 54 de ani.