Proiectul privind extinderea arenei de tenis de la Wimbledon a făcut un pas înainte joi, după ce membrii unui club local de golf aflat în vecinătate au votat vânzarea terenului lor către organizatorii turneului de Grand Slam, informează Reuters, conform Agerpres.

Complexul de la Wimbledon 2018Foto: wimbledon.com

All England Lawn Tennis Club (AELTC), care patronează celebrul turneu de tenis pe iarbă, a făcut o ofertă în valoare de 63,75 milioane lire sterline (aproximativ 70 milioane euro) pentru terenul de golf, iar membrii clubului respectiv, Wimbledon Park Golf Club, cu o vechime de 120 de ani, au votat în favoarea realizării tranzacţiei.

Acordul, prin care complexul de tenis de la Wimbledon aproape că îşi va tripla suprafaţa terenului, depinde de acordul justiţiei, care urmează să fie dat pe 21 decembrie.

În 2013, AELTC a realizat un Master Plan pentru transformarea complexului de la Wimbledon într-o arenă modernă, care să ţină pasul cu celelalte trei turnee de Grand Slam - Australian Open, Roland Garros şi US Open - din punct de vedere al facilităţilor şi al experienţei publicului.

O parte din acest proiect se referă la construirea unui acoperiş la Terenul numărul unu, care să fie realizat la timp pentru ediţia 2019.

Cumpărarea parcursului de golf, care va rămâne activ până în 2021, va permite eventual ca turneul de calificare de la Wimbledon să fie găzduit de noua locaţie, în prezent acesta având loc la Roehampton, localitate situată la câţiva kilometri distanţă.

Planul de expansiune al organizatorilor turneului de la Wimbledon a avut parte şi de critici, încă AELTC a ţinut să precizeze că dezvoltarea arenei nu se va face fără "protejarea şi celebrarea moştenirii parcului".

Unul dintre membrii clubului care s-au opus vânzării, Martin Sumpton, a declarat că "120 de ani de golf pe Wimbledon Park s-au încheiat din cauza lăcomiei".

Potrivit presei britanice, fiecare dintre cei 754 de membri ai clubului de golf va încasa câte 85.000 de lire sterline în urma acestei tranzacţii.