Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) va oferi o protecţie mai mare în clasamente pentru jucătoarele care revin în circuit după ce au născut, relatează presa britanică, preluată de Reuters, conform Agerpres.

Serena WilliamsFoto: usopen.org

Jucătoarele care revin după ce au născut sau după accidentări vor putea folosi precedenta lor clasare pentru a participa la 12 turnee într-o perioadă de trei ani.

Cererea americancei Serena Williams ca mamele care revin în circuit să îşi păstreze statutul de favorite conform clasamentului lor nu a fost aprobată.

Williams, câştigătoarea a 23 de titluri de Mare Şlem, a revenit în februarie după ce a născut o fetiţă în septembrie anul trecut. Serena a coborât pe locul 451 în clasamentul WTA şi nu a fost cap de serie la Roland Garros, însă a fost desemnată a 25-a favorită la Wimbledon, deşi se afla în afara primelor 32 de locuri în clasamentul mondial.

BBC a relatat că WTA a clarificat regulamentele sale legate de echipament, pentru a permite ca Serena Williams să poată evolua într-un combinezon mulat, care a atras criticile preşedintelui Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli.