Simona Halep, locul I WTA, şi sârbul Novak Djokovic, locul I ATP, au fost desemnaţi campioni mondiali de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), conform News.ro.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Djokovic primeşte pentru a şase oară în carieră acest titlu din partea ITF, în timp ce pentru Simona Halep este o premieră. Deşi jucătoarea română a fost numărul 1 mondial şi la finalul anului 2017, campioana mondială, în viziunea forului internaţional, a fost spaniola Garbine Muguruza.

"Este o mare onoare să fiu desemnată campioană mondială ITF pentru prima dată. Am avut un an incredibil, câştigând primul meu grand slam la Roland Garros şi terminând sezonul ca numărul 1 mondial. Să fiu recunoscută în acest fel este special cu adevărat şi îmi oferă o motivaţie suplimentară să continui să muncesc în sezonul viitor", a declarat Halep.

Simona Halep este la săptămâna cu numărul 58 pe primul loc al clasamentului WTA, a 40-a în 2018.

ITF acordă aceste titluri pe baza un sistem care ţine cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de grand slam şi cele două competiţii pe echipe, Cupa Davis şi Cupa Federaţiei.

Laureaţii îşi vor primi distincţiile la Cina Campionilor Mondiali, din 4 iunie 2019. Evenimentul va avea loc la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros.