​Nu a mai participat de la US Open, dar trage din greu la antrenamente pentru a fi la 100% la Australian Open. Serena Williams a vorbit despre relația cu Patrick Mouratouglou, despre ce o motivează încă să fie pe teren, despre cum a ajuns serviciul să fie principala sa armă și despre cum se pedepsea în trecut atunci când pierdea un meci.

Serena WilliamsFoto: usopen.org

Cum se pedepsea Serena

Pentru a se pedepsi, Serena Williams obișnuia să urmărească în reluare meciurile pe care le pierdea. "Era atât de dureros, ca și cum m-aș fi înjunghiat singură. Cu siguranță nu îmi mai place să fac lucrul ăsta. Am încercat pe cât posibil să nu mai pierd sau să nu mă mai uit la partidele în care am fost învinsă" - Serena Williams.

Cea mai importantă armă din carieră

"Tatăl meu (i-a fost primul antrenor) ne-a pus mereu să servim foarte mult. Înainte să joc anul acesta la Wimbledon (acolo unde a ajuns până în finală și a fost depășită de Angelique Kerber) am servit coșuri întregi cu mingi, iar și iar. Sigur, totul depinde foarte mult și de cum te simți în momentul respectiv, dar secretul este reprezentat de repetiție" - Serena Williams.

Cum își menține interesul viu pentru tenis

După atâția ani de tenis și de turnee jucate în circuitul profesionist, Serena Williams arată pe teren aceeași de rezultate. Cum reușește acest lucru? Campioana americană a oferit și răspunsul: "Tot timpul când intru pe teren încerc ceva nou, care să îmi capteze atenția. Ador să ma antrenez și să joc. Mereu încerc să am un plan bine stabilit, iar acest lucru mă face să rămân mereu activată într-un sens bun" - Serena Williams.

Despre relația cu Patrick Mouratoglou

"În mod evident, este o persoană foarte serioasă, devotată. Își ia viața și munca la modul foarte serios. Este motivat în fiecare moment de pe teren și asta este minunat pentru că și eu sunt la fel. Este incredibil să găsești pe cineva care simte la fel ca tine", a completat Serena Williams.

Serena Williams și Patrick Mouratoglou au început colaborarea în 2012, iar de atunci campioana americană a câștigat de două ori Australian Open (2015, 2017), o dată Roland Garros-ul (2015), de două ori Wimbledon-ul (2015, 2016) și de două ori US Open-ul (2013, 2014). Șapte titluri de Grand Slam fără să luăm în calcul anul 2012.

În 2018, Serena a participat la opt turnee, cele mai bune rezultate fiind finalele disputate la Wimbledon și US Open. La Roland Garros, americanca a ajuns până în turul patru (abandon înaintea meciului cu Maria Sharapova). A reușit 18 victorii și a pierdut de șase ori.

De-a lungul carierei, Serena a câștigat 801 meciuri și a fost învinsă de 136 de ori. A câștigat doar din premii $88.233.301. Sezonul cu cei mai mulți bani încasați a fost 2013 - $12.385.572.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam (din toate timpurile, nu doar Era Open):

1 Margaret Court 24

2 Serena Williams 23

3 Steffi Graf 22

4 Helen Wills Moody 19

5 Chris Evert, Martina Navratilova 18 etc.