Organizatorii fazei finale a noii Cupe Davis, care va reuni 18 echipe reprezentative la Madrid în noiembrie 2019, promit venituri mai mari pentru federaţiile mici, pentru că o parte din încasări vor ajunge la Federaţia internaţională de tenis (ITF), relatează EFE, conform Agerpres.

Cupa DavisFoto: daviscup.com

Javier Alonso, director general al Kosmos Tennis, organizatoarea noii competiţii în următorii 25 de ani, a precizat că federaţiile care nu se vor califica în faza finală vor primi sume de 4,5 ori mai mari decât în prezent, pentru că o parte din bani vor fi direcţionaţi la ITF, care le va împărţi naţiunilor participante.

Kosmos Tennis duce în prezent negocieri cu ATP pentru ca această competiţie să ofere puncte în clasamentul mondial pentru jucători.

Alonso a precizat că în noua Cupă ATP, anunţată începând cu 2020, ''jucătorii se reprezintă pe ei înşişi, în timp ce în Cupa Davis ei reprezintă ţările şi federaţiile lor, iar cei care nu au suport financiar au nevoie de Cupa Davis''.

Prima ediţie a Cupei Davis de la Madrid va fi organizată după tipicul competiţiilor nord-americane, cu spectacole muzicale, iar federaţiile participante vor beneficia de bilete la eveniment.

Kosmos Tennis a avut de la Singapore o ofertă de 2,4 ori mai mare decât a Madridului, dar capitala Spaniei a avut câştig de cauză pentru că este un loc mai interesant pentru iubitorii de tenis, iar din 2021 se speră că această competiţie va ajunge în SUA.

Javier Alonso susţine pentru viitor o comasare a Cupei Davis cu Cupa Federaţiilor, pentru ca evenimentul să aducă la un loc jucătorii şi jucătoarele.