​Absent din circuit de la US Open (din cauza problemelor medicale), Rafael Nadal este așteptat să revină pe teren la începutul lui 2019. Fost antrenor al ibericului, unchiul Toni a vorbit despre momentul pe care niciun sportiv de performanță nu-l poate ocoli - retragerea din activitate. "Totul în viață are un termen. Din ce știu eu, el își dorește să mai continue în circuit preț de câțiva ani", a precizat Toni Nadal.

Rafa si Toni NadalFoto: espn.com

În 2018, Nadal a disputat doar 9 turnee, în restul sezonului având probleme medicale. A fost nevoie să abandoneze la două din Grand Slam-urile anului, Australian Open și US Open.

Cu toate aceste probleme pe cap, Nadal a precizat că se pregătește să revină la un nivel înalt în 2019.

Ce spune unchiul Toni

"În primul rând, e vorba de a arăta tuturor că ești capabil să câștigi lucruri mari din nou. Să câștigi e ceva ce îți place, iar oportunitatea de a câștiga turnee mari, precum Monte Carlo, Roland Garros, Wimbledon sau US Open, îl motivează pe Rafa" - Toni Nadal, citat de presa iberică.

Despre când se va retrage Nadal

"Totul în viață are un termen. Când Rafa va simți că e momentul, va părăsi tenisul de perfomanță. Din ce știu, el își dorește să mai continue în circuit preț de câțiva ani. Și dacă e sănătos, va face asta", a completat Toni Nadal.

Din cele nouă turnee la care a putut participa în 2018, Nadal a câștigat cinci - Monte Carlo, Barcelona, Roland Garros, Roma și Rogers Cup (Toronto). Rafa se află la borna 80 de titluri cucerite în întreaga carieră.

Tot din cauza problemelor medicale nu a putut să participe la Turneul Campionilor de la Londra, acolo unde obținuse primul calificarea.