​Italianul Daniele Bracciali, fost jucător de top 50 mondial, a fost interzis pe viață din tenis după ce a fost găsit vinovat de trucare de meciuri, informează Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU), conform Reuters. Un alt fost jucător italian, Potito Starace, a primit o suspendare de 10 ani de la orice implicare în tenis pentru aceeași infracțiune.

Potito Starace si Daniele Bracciali, la un meci de Cupa Davis din 2012Foto: Al Arabiya English

În vârstă de 40 de ani, Bracciali a fost găsit vinovat de aranjare de meciuri în 2011, la turneul ATP de 500 de puncte din Barcelona. Pe lângă suspendarea pe viață din tenis, acesta a fost amendat cu 250.000 de dolari.

Potito Starace a fost și el amendat cu 100.000 de dolari după ce a fost declarat vinovat de trucare de meciuri și alte delicte asemănătoare la același turneu.

Ambii jucători au dreptul de a face recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne.

"Într-o decizie anunțată astăzi, ca urmare a unei cercetări disciplinare care a avut loc în Londra, la data de 18-19 septembrie, profesorul Richard H. McLaren l-a găsit vinovat (n.r. pe Bracciali) de infracțiunea de trucare de meciuri la turneul ATP 500 desfășurat la Barcelona în aprilie 2011. El a fost găsit vinovat și de facilitarea unor pariuri legate de meciul de la Barcelona", se arată într-un comunicat al Unității pentru Integritate în Tenis.

În 2006, Bracciali reușea cea mai bună clasare din cariera sa, locul 49 mondial. În prezent, acesta se află pe locul 94 mondial în clasamentul ATP de dublu.

Lui Starace, care în 2007 se afla pe locul 27 ATP, i se va interzice accesul la orice eveniment organizat sau recunoscut de organismele de conducere ale sportului.

Unitatea pentru Integritate în Tenis este o inițiativă a numeroaselor organisme de conducere ale tenisului: Federația Internaționala de Tenis (ITF), ATP, WTA și Comitetul turneelor de Grand Slam.