​Traseul lui Roger Federer la Turneul Campionilor s-a oprit în faza semifinalelor, acolo unde fostul lider mondial a fost eliminat de Alexander Zverev. Făcând referire la sezonul 2019 din tenisul de câmp masculin, Toni Nadal (unchiul și fostul antrenor al lui Rafa) a spus că i se pare dificil să-l vadă pe Federer câștigând un alt turneu de Grand Slam.

Rafa si Toni NadalFoto: espn.com

Ce a spus Toni Nadal

"La ce putem să ne așteptăm de la anul 2019? Mi se pare dificil să-l mai vedem pe Federer câștigând un alt turneu de Grand Slam. Trebuie să mărturisesc că am mai avut această părere și în alte ocazii și elvețianul, de nenumărate ori, m-a surprins", a precizat Toni Nadal citat de El Pais.

Antrenorul iberic a mai spus că prevede noi dueluri de cinci stele între Rafael Nadal (nepotul său) și Novak Djokovic (actualul lider mondial).

Următorul Grand Slam la care i-am putea vedea la lucru pe Djokovic, Nadal, Federer și ceilalți jucători de top va fi Australian Open (ediția cu numărul 107, va avea loc în perioada 14-27 ianuarie 2019).

În vârstă de 37 de ani, Roger Federer are 99 de turnee câștigate de-a lungul carierei (20 dintre acestea sunt de Grand Slam). Elvețianul este urmat în clasamentul all-time de Rafael Nadal (17 titluri de GS), Novak Djokovic și Pete Sampras (ambii cu câte 14).

S-ar putea să te intereseze și:

Roger Federer, către copilul care a scăpat mingea la partida cu Alexander Zverev: "Sper că a dormit în noaptea de după meci"