​Echipa americană formată de Mike Bryan și Jack Sock a câștigat proba de dubla din cadrul Turneului Campionilor, după ce a dispus în trei seturi de francezii Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut, scor 5-7, 7-1, 13-11.

Mike Bryan și Jack Sock, campioni la LondraFoto: Nitto ATP Finals

Jack Sock și Mike Bryan, cu trofeul de la Londra:

Mike Bryan (40 de ani) a devenit astfel cel mai în vârstă jucător care reușeste să câștige Turneul Campionilor la dublu, în timp ce Jack Sock a devenit primul american care reușește să treacă de grupele probei de simplu (semifinale în 2017) și să câștige proba de dublu (2018) de la John McEnroe (care câștiga ambele probe în 1984).

Cuplul format tot la Londra, unde a participat la Fever-Tree Championships în luna iunie, a încheiat sezonul câștigând finala Turneului Campionilor după ce a pierdut primul set.

Vezi aici ultimul punct al finalei:

Desfășurarea partidei:

Prima parte a meciului a început cu multe șanse de break pentru cele două echipe, însă primii care au reușit să câștige pe serviciul advers au fost francezii la 3-3. Americanii au revenit chiar în game-ul următor, însă și-au pierdut din nou serviciul la 5-5. Bryan și Sock au ratat trei oportunități de a face rebreak și de a duce confruntarea în tiebreak, iar Hubert și Mahut și-au adjudecat primul set, scor 7-5.

Setul secund a fost unul fără istoric. Americanii au făcut un tur de forță, au făcut două break-uri și au câștigat cu 6-1, ducând finala în super-tiebreak.

Ultima parte a meciului a fost controlată de americani, care au avut patru mingi de titlu la 9-5, însă francezii au făcut două rebreak-uri și au egalat (9-9). Hubert și Mahut au obținut prima șansă de meci la 11-10, însă nu au avut puterea de a închide conturile pe serviciul advers, americanii făcând minibreak-ul decisiv și reușind, cu 13-11, să câștige meciul la a șasea oportunitate ivită.

Americanii au terminat sezonul cu 20 de victorii și șase înfrângeri și au obținut trei trofee în doar opt turnee jucate în echipă. Pe lângă Turneul Campionilor, Bryan și Sock au câștigat și Wimbledon și US Open, devenind prima echipă care reușeste această performanță după Jonas Bjorkman și Todd Woodbridge, în 2003.

În finala probei de simplu, Novak Djokovic îl va întâlni pe Alexander Zverev, la ora 20:00.