Marius Copil, finalist la Basel, unde l-a întâlnit pe idolul său Roger Federer, a anunțat că este pregătit să îi accepte oferta elvețianului de la finalul partidei și că se va antrena alături de acesta la baza sa de antrenament de la Dubai.

Marius Copil si Roger Federer, dupa meciul de la BaselFoto: tennisworldusa.org

"S-ar putea să petrecem perioada de pregătire împreună în Dubai. Mi-a zis că mă așteaptă acolo, să stăm împreună. Mi-a mai spus să continui să joc în modul în care îmi place și că, dacă îmi mențin acest stil agresiv, pot învinge mulți oponenți", a declarat Marius pentru Tennis World USA.

Marius a vorbit și despre planurile sale pentru sezonul viitor și despre ce s-a schimbat în jocul său.

"Sper să intru în TOP 50, după în TOP 30 și tot așa. Știam că îmi va veni rândul într-o zi. Am început să lucrez la modul meu de gândire cu câteva săptămâni în urmă. M-am simțit diferit pe teren, mult mai încrezător, și asta a contat cel mai mult. Experiența lui Andrei Pavel, care a jucat cu Roger cu mulți ani în urmă, m-a ajutat foarte mult", a adăugat Copil.

Copil a dezvăluit că a fost susținut și de Simona Halep: "Simona mi-a dat mesaj și înainte și după meci. Nu doar împotriva lui Federer ci și a lui Cilic. Mă bucur că mi-a urmărit meciurile în vacanță. Sper să putem juca împreună la Cupa Hopman, în 2020".

În acest moment, Marius Copil se află pe poziția 61 în clasamentul ATP. Cea mai bună clasare a sa a fost locul 57 mondial.

S-ar putea să te mai intereseze și:

ATP Basel: Săptămâna de vis, stopată doar de Roger Federer - Marius Copil, învins în cea mai importantă finală a carierei (6-7, 4-6)