Novak Djokovic​ s-a calificat în a șasea finală consecutivă la Turneul Campionilor, după ce l-a învins în două seturi simetrice, scor 6-2, 6-2, pe sud-africanul Kevin Anderson. Nole a reușit pentru prima oară în carieră să ajungă în ultimul act de la Londra fără să piardă vreun set pe parcursul competiției.

Novak Djokovic, dominant la LondraFoto: atp/ twitter

Statisticile nu mint. Atunci când cel mai bun jucător la primire devine, dintr-o dată, unul dintre cei mai buni jucători pe serviciu, lucrurile se complică pentru adversarii din circuit. De la începutul Wimbledon-ului, Novak Djokovic a câștigat mai mult de 9 din 10 game-uri jucate pe propriul serviciu. Mai mult, sârbul reușește să facă break aproape o dată la trei game-uri disputate pe serviciul advers.

Vezi aici ultimul punct al partidei:

Venit după cinci semifinale câștigate consecutiv la Turneul Campionilor din Londra, Nole a părut din nou de neoprit în meciul disputat împotriva lui Anderson.

Aici poți citi o amplă prezentare a Turneului Campionilor de la Londra.

Desfășurarea partidei:

Sârbul l-a presat pe sud-african încă din primul game al meciului. Cu un joc excelent din spatele liniei de fund, Nole a neutralizat loviturile cu care Anderson ar fi câștigat, probabil, împotriva celor mai mulți jucători din circuit. Liderul mondial a făcut break încă din primul game, după ce Kevin a trimis prea lung o lovitură de forehand. Al doilea break al primului set a venit la scorul de 4-2, iar Nole a reușit să închidă prima parte a meciului fără să îi ofere lui Anderson vreo șansă de break.

Setul secund a semănat izbitor de bine cu primul. Nole a continuat jocul perfect la serviciu, nu i-a oferit nicio oportunitate lui Anderson de a-i "sparge" serviciul și a făcut două break-uri, în primul game și la 3-1. Setul s-a încheiat cu același rezultat, 6-2, iar Nole s-a calificat în finala de la Londra fără să piardă vreun set în primele patru partide.

În finală, Novak Djokovic îl va întâlni pe Alexander Zverev, care a fost huiduit de public după ce l-a eliminat pe Roger Federer. Cei doi s-au mai confruntat de trei ori: sârbul a câștigat două meciuri (la Shanghai și în grupe la Londra), în timp ce neamțul s-a impus la Roma, în 2017.