Alexander Zverev a produs una dintre surprizele Turneului Campionilor de la Londra, după ce l-a învins în semifinale pe Roger Federer, scor 7-5, 7-6(5). Meciul a durat o oră și 37 de minute. La finalul partidei, neamțul a fost huiduit de public pentru că a câștigat un punct din tiebreak-ul setului secund (punctul a fost inițial câștigat de elvețian, însă arbitrul a decis rejucarea după ce un copil de mingi a scăpat o minge).

Alexander ZverevFoto: atpworldtour.com

Vezi aici ultimul punct al partidei:

Visul lui Roger Federer (cu 16 ani mai în vârstă decât adversarul său) de a câștiga al 100-lea titlu din carieră s-a oprit astfel în semifinalele Turneului Campionilor.

Primul set a fost unul de calitate, în care niciun jucător nu a oferit vreo oportunitate de break adversarului până în al 12-lea game. Alexander a obținut rapid trei mingi de break returnând în adâncime și s-a impus la 0 pe serviciul elvețianului, impunându-se cu 7-5 după 40 de minute de joc.

Forehand-ul prin care Zverev s-a apropiat de break în game-ul 12:

Federer a dat rapid semne de revenire, s-a regrupat, și a făcut un break la începutul setului secund, fructificând a treia oportunitate ivită la 1-1. Avansul lui Fedex nu a durat însă mult, neamțul reușind să facă rebreak tinându-l pe Federer în spatele liniei de fund în raliuri din ce in ce mai lungi. Zverev a pus presiune pe serviciul lui Roger și a fost aproape de un nou break la 4-3 și 30-0, însă elvețianul a reușit să revină și să ducă setul secund până în tiebreak. Până la 4-3, cei doi și-au făcut fără probleme serviciul. Acesta a fost momentul în care un punct câștigat de Fedex a fost rejucat pentru că un copil de mingi a scăpat o minge. Alexander avea să câștige în cele din urmă punctul printr-un as. La 5-4, Federer a venit la fileu, însă a trimis neverosimil în fileu și i-a oferit prima oportunitate de a închide meciul adversarului. Roger a reușit să își facă serviciul următor, însă neamțul a fost mai agresiv în punctul decisiv și a închis partida.

La sfârșitul partidei, publicul a început să-l huiduie pe Alexanderpentru momentul din tiebreak, iar acesta și-a cerut scuze pentru că a câștigat acel punct.

Prin această victorie, Zverev și-a extins recordul de cele mai multe meciuri câștigate de un jucător în 2018, ajungând la 57.

În finală, Alexander Zverev se va întâlni cu învingătorul partidei dintre Novak Djokovic și Kevin Anderson (ora 22:00). Neamțul va încerca să devină al treilea jucător din Germania care câștigă Turneul Campionilor, după Boris Becker (1988, 1992 și 1995) și Michael Stich (1993).

Aici poți citi o amplă prezentare a Turneului Campionilor de la Londra.