Agnieszka Radwanska a anunțat, în cursul zilei de miercuri, că spune adio sportului de performanță la 29 de ani, decizia venind după desele probleme medicale cu care se confruntă poloneza.

Agniezska RadwanskaFoto: rolandgarros.com

"Azi, după 13 ani de tenis profesionist, am decis să îmi închei cariera. Nu a fost o decizie deloc ușoară. Sunt recunoscătoare pentru că am atâtea amintiri speciale, inclusiv cele 20 de turnee WTA câștigate, Turneul Campionilor din Singapore, o finală la Wimbledon și multe altele" - Agnieszka Radwanska.

Ce a spus Aga în urmă cu doar câteva săptămâni

"Nu e doar o problemă la picior, simt o permanentă oboseală a corpului. Nu e cazul de operație, nu ar ajuta. Dacă am pantofi cu toc sau încălțări sport, mă doare la fel. Piciorul stâng este distrus. Mă trezesc noaptea cu crampe. Nici injecțiile nu m-au ajutat. Este enervant când cineva încearcă orice, apelează la cei mai buni doctori, dar nu se schimbă nimic. Corpul spune stop" - Agnieszka Radwanska.

Cea mai înaltă poziție pe care Aga a urcat în carieră a fost un loc 2, în iulie 2012. Poloneza a bifat o finală la Wimbledon (2012), semifinale la Australian Open (2014, 2016), optimi la US Open și sferturi la Roland Garros. Doar din tenis, Radwanska a adunat 27.683.807 milioane de dolari.

Ce a postat WTA după retragerea anunțată de Agnieszka Radwanska: