Novak Djokovic a etalat un joc solid împotriva lui Alexander Zverev, germanul făcând eforturi să rămână un set în plasa adversarului (6-4). Lucrurile au fost și mai evidente în a doua manșă, una care i-a revenit liderului mondial cu 6-1. Partida din O2 Arena a durat o oră și 16 minute.

Novak DjokovicFoto: atpworldtour.com

Primele opt game-uri ale partidei dintre Djokovic și Zverev nu au adus nici măcar o șansă de break. Ambii au jucat solid în spatele unui serviciu precis, care nu a dat foarte multe variante pentru cel aflat de cealaltă parte a fileului.

Într-un moment foarte important, la 4-4, germanul și-a oferit două mingi de break grație agresivității: l-a plimbat pe Nole dintr-un colț în altul, iar până la urmă sârb a dat și el niște rateuri. Djoker-ul a salvat însă ambele pericole, iar momentul s-a dovedit a fi decisiv.

Zverev a urmat la serviciu și aflat sub presiune a încheiat manșa cu o dublă greșeală (6-4, după 48 de minute).

Setul al doilea a scos încă o dată în evidență jocul aproape de perfecțiune al sârbului de pe baseline: s-a deplasat formidabil, s-a încă o dată cu unghiurile terenului și l-a tocat minge cu minge din punct de vedere mental pe Zverev.

În aceste condiții, germanul și-a cedat până la urmă serviciul, iar Nole s-a distanțat la 4-1 după ce și-a câștigat cu mare încredere game-ul de serviciu. Jocul lui Alexander s-a dărâmat precum un castel de nisip sub primul val, iar Djokovic a închis manșa (și meciul) cu 6-1.

De știut: A fost victoria cu numărul 32 în istoria participărilor lui Nole la Turneul Campionilor, competiție pe care a câștigat-o de cinci ori până în prezent.

S-au disputat până acum în Grupa Guga Guerten:

Novak Djokovic - John Isner 6-4, 6-3

Alexander Zverev - Marin Cilic 7-6(5), 7-6(1)

Novak Djokovic - Alexander Zverev 6-4, 6-1.

Grupa Lleyton Hewitt

[2] Roger Federer (SUI)

[4] Kevin Anderson (RSA)

[6] Dominic Thiem (AUT)

[7] Kei Nishikori (JPN)

Grupa Guga Kuerten

[1] Novak Djokovic (SRB)

[3] Alexander Zverev (GER)

[5] Marin Cilic (CRO)

[8] John Isner (USA)

* Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă vs locul doi din cealaltă grupă. Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.

Karen Khachanov și Borna Coric sunt cele două rezerve ale turneului (în cazul unei accidentări, Karen va fi prima rezervă, iar Borna a doua).

Aici poți citi o amplă prezentare a Turneului Campionilor de la Londra.