A lucrat cu Simona Halep și știe ce potențial are jucătoarea care se află pe locul întâi în lume. Firicel Tomai a întrerupt colaborarea cu Simona în 2014, iar acum este de părere ca Halep nu pune mare preț pe antrenorii români, ea având nevoie de un nume mare în spate. Din punctul de vedere al lui Tomai, Sven Groeneveld (olandez, 53 de ani, a lucrat ultima dată cu Maria Sharapova) ar putea fi o soluție bună pentru româncă.

Sven Groeneveld si Maria SharapovaFoto: Jimmie48Photography

Nu crede că Halep pune prea mare valoare pe antrenorii români

"Nu știu câtă valoare pune Simona pe antrenorii români, dar ea este diferită, este delicată. Pentru ea, un antrenor trebuie să îndeplinească mai multe lucruri, să se simtă bine în compania lui. În România, Simona a lucrat cu antrenori fără firmă. După părerea mea, Groeneveld (n.r. - Sven Groeneveld, 53 de ani) ar fi o varianta potrivită. A stat mult în tenis, este interesat. Sunt unii antrenori care investesc în imagine și așteaptă să fie căutați de jucătoare" - Firicel Tomai pentru Libertatea.

Liderul mondial se simte bine cu un nume mare în spate

"Simona Halep privește mai general noțiunea de antrenor. Se simte bine când are în spate un nume mare. A încercat cu antrenorii români, dar nu au fost antrenori cu firmă. A văzut cum este cu românii, iar acum caută ceea ce crede că-i trebuie.

Dintre români, și Pavelica (n.r.: Andrei Pavel) este o soluție, de ce nu? Ce dacă are colaborare cu Marius Copil? Poate colabora cu amândoi" - Firicel Tomai.

Cine este Sven Groeneveld

Născut pe 22 iulie 1965, olandezul Sven Groeneveld este un nume cunoscut în tenisul mondial, acesta colaborând ultima dată cu Maria Sharapova. De altfel, alături de Sven rusoaica a reușit să câștige finala de la Roland Garros din 2014 (a învins-o pe Simona Halep). A devenit jucătorul profesionist la vârsta de 19 ani, dar nu a avut o carieră strălucită - cea mai bună clasare la simplu a fost 826, iar la dublu 837 (în 1986).

Cu cine a lucrat de-a lungul timpului

Olandezul și-a încheiat cariera de jucător în 1989, iar de atunci a lucrat cu nume importante din tenisul mondial cum ar fi: Monica Seles, Arantxa Sánchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki, Michael Stich, Greg Rusedski, Nicolas Kiefer, Tommy Haas și Maria Sharapova.

S-ar putea să te intereseze și: