​Antrenorul Darren Cahill a vorbit, într-un interviu pentru WTA, despre cele mai mai frumoase momente petrecute alături de Simona Halep în cei 4 ani de colaborare. Australianul a lăudat-o pentru că-și ajută colegii în circuit și pentru cum a depășit presiunile de a câștiga primul turneu Grand Slam, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cel mai bun meci al Simonei? Este greu să nu iei în seamă finala câștigată la Roland Garros. Pentru Simona a fost greu să înfrunte presiunea din partea publicului, a propriilor așteptări și să încerce să treacă peste faptul că fusese în trei finale înainte, dar nu le-a câștigat. Și-a schimbat însă atunci stilul de joc, s-a concentrat și a câștigat. De departe, acela a fost cel mai tare meci al acestui an. Am colaborat împreună timp de 3-4 ani, a fost un roller-coaster, cu emoții și momente incredibile, dar și cu perioade grele", a declarat Darren Cahill, într-un interviu pentru site-ul WTA.

Australianul a complimentat maniera în care Simona Halep a reușit să treacă peste toate presiunile asupra sa și să câștige primul titlul de Grand Slam din carieră.

"Cel mai important este cum crești și depășești momentele dificile. Poți fie să începi să-ți plângi de milă, fie poți învăța din acele experiențe. Iar Simona este o profesionistă desăvârșită. Dacă analizezi acele experiențe, vezi că s-a întors pe teren, a muncit și mai mult și și-a acordat continuu oportunități pentru a avea succes. Presiunea pe care a avut-o asupra ei de a câștiga primul Grand Slam a fost enormă, sunt foarte mândru de ea că s-a descurcat și a reușit să câștige. Acestea sunt momentele cu care te mândrești în antrenorat. Persoana care este în afara terenului de tenis este mult mai bună decat orice rezultat a reușit. Lucrurile pe care voi nu le vedeți sunt cele care fac diferența pentru mine", a spus Cahill.

Antrenorul a dezvăluit că Simona Halep nu acceptă recompense financiare pentru prezențele în FedCup.

"Ea nu ia bani de la Federația Română pentru a juca la FedCup, le dă bani colegilor din România pentru cheltuielile din circuit, care sunt substanțiale. Sponsorizează și o echipă de hochei pentru fete. Și pot da exemple ca acestea nenumărate. Sunt lucrurile pe care le face pentru oamenii din țara ei, ajutorul pe care-l dă celor care nu au cu ce începe în viață, știe că este privilegiată, a muncit mult pentru toate realizarile și le merită din plin", a completat Darren Cahill.

Simona Halep şi Darren Cahill nu vor mai colabora începând cu 2019. Australianul a invocat motive familiale, care au dus, în cele din urmă, la încetarea parteneriatului care i-a adus româncei un titlu de Grand Slam, la Roland Garros. Simona Halep a traversat cea mai bună perioadă a carierei sale alături de antrenorul australian, care a condus-o spre culmile gloriei în tenisul mondial feminin.

S-ar putea să te mai intereseze și: