​George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a discutat despre anunțul despărțirii dintre Simona Halep și Darren Cahill, fostul jucător român fiind de părere că liderul clasamentului WTA nu poate să răzbată singură într-un sport tot mai tacticizat. "Andrei Pavel ar putea fi o soluție", a spus Cosac.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Va fi o pierdere mare pentru Simona. Cei doi au făcut o pereche care a dominat tenisul feminin, cu peste 52 de săptămâni pe locul 1 mondial. Cu siguranță, cei doi vor mai comunica. Indiferent de cine va fi antrenorul Simonei Halep, ea și Darren Cahill vor mai păstra legătura. Cahill a fost un prieten extraordinar pentru Simona. A reușit să îi dea putere mentală și a convins-o că poate fi numărul 1 mondial.

Cahill a fost un exemplu pentru noi. Vorbea într-un interviu despre diferența de mentalitate dintre australieni și europeni, în special a românilor. În Australia, când cineva de valoare are probleme, toată lumea îl susține și încurajează. În Europa sau în special în România, se așteaptă un insucces pentru a-i da la temelie. Urâtă expresie, dar e adevărul.

Acum, sportul este foarte tacticizat. Nu poți răzbate singur. Nu e așa simplu cum pare. Andrei Pavel poate fi o soluție. Râmâne la aprecierea Simonei" - George Cosac la TV Pro X.

De altfel, Halep și Pavel au mai colaborat pentru o scurtă perioadă (septembrie 2017 - august 2018). În acest moment, Andrei Pavel se ocupă de pregătirea lui Marius Copil.

S-ar putea să te mai intereseze și: