​Jucătoarea Victoria Azarenka din Belarus, locul 51 WTA, va fi antrenată din nou de belgianul Wim Fissette, tehnician cu care a mai colaborat în 2015 şi în 2016, până când a născut, informează tennis.life, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fost antrenor al lui Kim Clijsters, Johanna Konta şi al Simonei Halep, Fissette a lucrat cu Angelique Kerber din noiembrie 2017,dar germana a rupt înţelegerea de curând, din cauza divergenţelor de opinii privind viitorul carierei ei.

Fost lider WTA, Azarenka a lucrat în acest an cu Slava Konikov. Jucătoarea din Belarus a născut un băiat în decembrie 2016, iar revenirea ei în competiţii s-a făcut cu dificultate, din cauza unei dispute privind custodia copilului ei cu tatăl acestuia, care a împiedicat-o să părăsească statul american California.

Sportiva de 29 de ani a primit în acest an permisiunea de a pleca din SUA şi a început să participe în mod regulat la turnee, fără rezultate deosebite însă. Totuşi, Azarenka, dublă câştigătoarea la Australian Open şi dublă finalistă la US Open, a reuşit să se apropie de Top 50 WTA, iar anul viitor îşi doreşte să revină în vârful ierarhiei.

Alături de Fissette, din echipa Victoriei Azarenka pentru 2019 va face parte şi fizioterapeutul Fabrice Gautier, cu care de asemenea a mai lucrat în trecut.

Azarenka ar urma să înceapă sezonul 2019 la turneul de la Auckland.