Rafael Nadal a anunțat într-o postare pe rețelele de socializare că nu va participa la Turneul Campionilor de la Londra. Va fi pentru a cincea oară în carieră când Rafa nu va putea lua parte la competiția de la finalul sezonului din cauza problemelor medicale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fără meci jucat din faza semifinalelor de la US Open (a abandonat în timpul meciului cu Juan Martin del Potro din cauza problemelor la genunchi), Nadal a încercat să revină pe teren la Masters-ul de la Paris, însă o problemă la abdomen l-a forțat să se retragă.

Nu este o premieră pentru iberic o absență de la Turneul Campionilor, problemele medicale obligându-l pe Nadal să declare forfait la edițiile din 2008, 2012, 2014 și 2016.

"Din păcate, nu voi putea juca la Londra, din cauza problemelor de la abdomen. Sper ca prin această nouă pauză să înlătur toate dificultațile medicale și să pot reveni sănătos pentru următorul sezon" - Rafael Nadal.

Anunțul retragerii lui Nadal mai poate fi tradus prin următorul lucru: Novak Djokovic va încheia anul pe locul întâi, spaniolul fiind singurul care mai avea șanse matematice să-l devanseze pe sârb.

Locul lui Nadal la competiția din O2 Arena va fi luat de John Isner. Turneul londonez va avea loc în perioada 11-18 noiembrie 2018.

Cine va lua parte la Turneul Campionilor de la Londra:

Novak Djokovic, Roger Federer, Alexander Zverev, Kevin Anderson, Marin Cilic, Dominic Thiem, Kei Nishikori și John Isner. Au obținut calificarea pe teren, dar nu vor putea evolua din cauza unor accidentări Rafael Nadal și Juan Martin del Potro.