​Karen Khachanov, locul 18 ATP, a câștigat Masters-ul de la Paris, după ce i-a oprit seria de 22 de meciuri consecutive cu victorie lui Novak Djokovic. Rusul s-a impus cu 7-5, 6-4, după o oră și 39 de minute de joc și a cucerit al patrulea trofeu din carieră.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nole a început mai bine partida și a condus cu 3-1 după ce a fructificat a patra șansă de break, însă a cedat avantajul chiar în game-ul următor. Cei doi au servit bine până la 5-5, moment în care Karen a făcut break-ulul decisiv (6-5). Nole părea să revină pe serviciul rusului, însă acesta a câștigat patru puncte consecutive și a închis setul cu al treilea său as, scor 7-5.

Vezi aici momentul în care Karen a reușit break-ul la 5-5:

Setul secund a fost și mai dificil pentru sârb, a cărui apărare nu a strălucit așa cum ne-a obișnuit. Rusul a avut nu mai puțin de șase mingi de break, din care a valorificat una printr-un forehand din alergare, la 1-1, suficient însă pentru a câștiga setul și titlul de la Paris (6-4). De cealaltă parte, Djokovic nu a avut nicio ocazie de a face break-ul în a doua parte a partidei, Khachanov servind perfect.

Aceasta este prima înfrângere a lui Djokovic, după 22 de victorii consecutive. De asemenea, Nole a ratat oportunitatea de a-l egala pe Rafael Nadal la numărul de titluri de Masters câștigate (32, față de 33 ale ibericului).

În urma acestei victorii, Karen Khachanov ajunge la patru finale câștigate din tot atâtea disputate. Rusul s-a mai impus la Chengdu (2016), la Marsilia și la Moscova (2018).

Pentru a câștiga Masters-ul de la Paris, Khachanov a mai trecut de Filip Krajinovic (finalist la Paris în 2017), Matthew Ebden, John Isner, Alexander Zverev și Dominic Thiem.

Masters-ul de la Paris s-a disputat în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, pe hard indoor. A avut premii totale în valoare de €4.872.105, iar ultimii câștigători erau Jack Sock (la simplu) și Lukasz Kubot / Marcelo Melo (dublu).