Echipa formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a pierdut, duminică, marea finală a Masters-ului de la Paris, dotat cu premii de 4,87 milioane de euro, scor 6-4, 6-4, împotriva echipei Marcel Granollers/Rajeev Ram (Spania/SUA). Meciul a durat o oră și 12 minute.

Horia Tecau si Jean Julien RojerFoto: atpworldtour.com

Primul set a început tipic pentru un meci de dublu masculin, fiecare echipă făcându-și serviciul la 0. Au urmat trei break-uri, dintre care două ale echipei Granollers/Ram, care au decis prima parte a partidei. Cele două cupluri au servit fără greșeală până la final și setul s-a terminat cu scorul de 6-4.

Horia și Jean-Julien nu au început nici al doilea set mai bine, pierzând încă din primul game pe propriul serviciu, însă au revenit rapid și au făcut rebreak. Cele două echipe au mers cap la cap până la 3-3, însă Marcel și Rajeev au fost cei care au returnat mai bine și au făcut break-ul care avea să se dovedească decisiv. Tecău și Rojer au salvat două mingi de meci, însă Rajeev a încheiat în cele din urmă partida cu un as. Setul secund a avut același rezultat precum primul, 6-4.

Pentru prezența în finală, cei doi vor primi 141.820 de euro și 600 de puncte în clasamentul de dublu ATP.

Până în prezent, Tecău și Rojer au câștigat 18 titluri împreună:

2014: Zagreb, Casablanca, București, s-Hertogenbosch, Washington, Shenzen, Beijing, Valencia

2015: Rotterdam, Wimbledon, Turneul Campionilor de la Londra

2016: Madrid

2017: Dubai, Geneva, Winston-Salem, US Open

2018: Dubai, Winston-Salem

Cei doi au pierdut cinci finale: Rotterdam (2014), Sydney și Nisa (2015), Cincinnati (2016) și Paris (2018).

În finala de simplu, Novak Djokovic îl va întâlni pe Karen Khachanov, duminică, la ora 16:00.

Masters-ul de la Paris se dispută în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, pe hard indoor. Are premii totale în valoare de €4.872.105, iar ultimii câștigători sunt Jack Sock (la simplu) și Lukasz Kubot / Marcelo Melo (dublu). În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Digisport și Telekom Sport.