​Mihaela Buzărnescu, locul 24 WTA, a primit un wild card pentru turneul de la Limoges, cu premii de 125.000 de dolari, fiind favorita principală a competiţiei. Românca o va întâlni în primul tur pe Mandy Minella din Luxemburg, locul 111 WTA, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Între cele două sportive s-a creat un conflict la ediţia din acest an a turneului de la US Open. Accidentată la Montreal, unde a suferit ruperea unui ligament la glezna dreaptă, Buzărnescu nu s-a retras de la grand slam-ul american decât după tragerea la sorţi a tabloului principal, ceea ce a dus la înlocuirea ei cu o jucătoare din postura de lucky loser, Mona Barthel. Dacă s-ar fi retras înaintea tragerii la sorţi, Buzărnescu ar fi fost înlocuită de Minella, ca rezervă.

Tim Sommer, antrenorul şi soţul jucătoarei Mandy Minella, a acuzat-o pe Buzărnescu că a procedat în acest fel pentru a primi jumătate din premiul pentru turul I în valoare de 54.000 de dolari.

“Nu cred că este corect atunci când este stabilit un diagnostic ca pe lista participanţilor să fie cineva despre care se ştie că este accidentat. (...) Se ştia dinainte de tragerea la sorţi că nu va juca la US Open. A schimbat întreaga tragere prin comportamentul său. Mandy i-a scris un mesaj, că înţelege totul, dar există o limită. Mihaela i-a răspuns că a avut o viaţă grea şi că a trăit situaţii similare cu aceasta. (...) Buzărnescu a câştigat aproximativ un milion de dolari în acest an şi va primi bonusuri pentru Top 20. Trebuie să iei şi aceşti 27.000 de dolari? Cu siguranţă nu este un caz izolat. Însă Buzărnescu a anunţat cu două săptămâni înainte de turneu că nu va juca şi apoi a plecat acasă cu 27.000 de dolari. A afectat cel puţin alte patru jucătoare. Un gest stupid al Mihaelei Buzărnescu şi o gestionare foarte proastă a situaţiei de către WTA ne-au costat mult timp, energie şi bani", a declarat Sommer, la începutul lunii septembrie.

La turneul de la Limoges, care începe luni, mai participă alte trei românce. Monica Niculescu, locul 77 WTA, cap de serie numărul 5 şi deţinătoarea trofeului, va evolua cu Viktoria Tomova din Bulgaria, locul 154 WTA.

Ana Bogdan, locul 71 WTA şi cap de serie numărul 4, şi Alexandra Dulgheru, locul 148 WTA, vor întâlni jucătoare venite din calificări.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Antrenorul lui Minella: Un gest stupid al lui Buzărnescu şi o gestionare foarte proastă a situaţiei de către WTA ne-au costat mult timp, energie şi bani

Mihaela Buzărnescu, răspuns pentru Mandy Minella: "Puteam să joc la US Open, dar mi-a fost teamă și nu am vrut să risc"