​Jucătoarea de tenis Karolina Pliskova, nr. 8 WTA, accidentată la gambă, a anunţat că nu va putea juca pentru echipa Cehiei, care va disputa weekend-ul viitor finala Fed Cup împotriva SUA, relatează Reuters, conformAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pliskova a purtat un bandaj la gambă în timpul Turneului Campionelor de la Singapore, dar după acel turneu starea ei nu s-a ameliorat.

''La Singapore, au fost zile în care simţeam dureri când păşeam şi m-am simţit teribil. Am vrut foarte mult să joc finala, dar după o examinare startul meu nu este posibil. Regret enorm, dar avem o echipă destul de puternică'', a spus Pliskova.

Pliskova va fi înlocuită de debutanta Barbora Krejcikova, care este nr. 1 WTA la dublu alături de Katarina Siniakova. Din echipa Cehiei mai fac poarte Petra Kvitova, nr. 7 mondial, şi Barbora Strycova, nr. 33 WTA.

Fără Serena şi Venus Williams, Sloane Stephens şi Madison Keys, căpitanul echipei americane, Kathy Rinaldi, va conta pe Danielle Collins, ocupanta locului 35 în ierarhia WTA, Sofia Kenin (48 WTA), Alison Riske (63 WTA) şi Nicole Melichar, ultima aflându-se locul al 15-lea în clasamentul WTA la dublu.

Cele două echipei s-au mai înfruntat în finală de 2 ori: în 1985 când a câştigat Cehoslovacia şi în 1986, când s-a impus SUA.