​​Kei Nishikori, locul 11 ATP, va participa la Turneul Campionilor (Londra, 11-18 noiembrie), profitând de retragerea lui Juan Martin del Potro, care încă nu s-a recuperat după accidentarea de la genunchiul drept suferită la Shanghai, informează site-ul oficial al competiției.

Kei Nishikori, pentru a patra oara la Turneul CampionilorFoto: Nitto ATP Finals

Lista completă a jucătorilor de la Turneul Campionilor: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Kevin Anderson, Marin Cilic, Dominic Thiem și Kei Nishikori.

Del Potro, care a ajuns pe cea mai înaltă poziție din carieră în acest an (locul 3 mondial), își continuă recuperareadupă accidentarea suferită la Masters-ul de la Shanghai, în luna octombrie.

"Este frustrant pentru mine că nu pot participa la Londra. Este un turneu foarte special și am încercat tot ce era posibil ca genunchiul meu să fie mai bine. Recuperarea merge bine, dar am nevoie de mai mult timp. Desigur, este foarte dezamăgitor pentru mine în acest moment, dar am avut un sezon foarte bun", a declarat del Potro.

Niponul, în vârstă de 28 de ani, va concura pentru a patra oară la Turneul Campionilor (a mai participat la edițiile din 2014, 2015 și 2016). Acesta a ajuns de două ori în semifinalele competiției (în 2014 și 2016), însă a pierdut de fiecare dată împotriva lui Djokovic. Japonezul este doar al treilea jucător din ultimii 24 de ani care câștigă un turneu de categorie Challenger (Dalllas) și se califică pntru Turneul Campionilor în același sezon. Ivan Ljubicic (2005) și Robin Soderling (2009) sunt singurii care au mai reușit acest lucru.

Vezi aici clipul de prezentare al lui Nishikori pentru Turneul Campionilor:

Sezonul lui Nishikori a fost unul complicat. Acesta a revenit în circuit în ianuarie 2018, după o pauză de cinci luni cauzată de o accidentare la încheietura dreaptă. El a câștigat al șaselea turneu Challenger din carieră (primul după opt ani), la Dallas, în luna februarie, dar a ajuns pe locul 39 în clasamentul ATP pe 2 aprilie, cea mai slabă clasare a sa din ultimii șapte ani (în octombrie 2011, acesta se afla pe locul 47).

Niponul a ajuns în trei finale în acest an: a patra sa finală de turneu Masters 1000 (în aprilie,la Monte Carlo, unde a pierdut cu Rafael Nadal) și în două finale la competiții de 500 de puncte (în Tokyo, unde a fost învins de Medvedevși la Viena, unde a pierdut, de asemenea, în fața lui Kevin Anderson).

Tot în 2018, Kei a ajuns în a treia semifinală de Grand Slam din carieră (la US Open) și a pătruns pentru prima oară în sferturi la Wimbledon.