Novak Djokovic și Roger Federer nu au dezamăgit și au oferit o partidă spectaculoasă în semifinalele Masters-ului de la Paris. Nole s-a impus cu 7-6(6), 5-7, 7-6(3) după trei ore și două minute de joc și va juca finala împotriva lui Karen Khachanov. Aceasta a fost a 25-a victorie a sârbului în fața lui Federer, elvețianul câștigând restul de 22 de partide.

HotNews.roFoto: Hotnews

Roger Federer nu a pierdut niciun game pe propriul serviciu, însă Djokovic a gestionat mai bine tiebreak-urile și a ajuns la 18 victorii în fața elvețianului după ce a câștigat primul set (Roger a reușit o singură dată să întoarcă soarta unei confruntări după ce a pierdut primul act).

Vezi aici cele mai frumoase puncte ale partidei:

Performanțele reușite de Nole în urma acestei partide:

  • 22 de victorii consecutive
  • a patra finală consecutivă
  • a treia finală de Masters consecutivă

​Desfășurarea partidei:

Setul I:

După un start de meci fără greșeală pe serviciu de cele două părți, sârbul s-a năpustit asupra lui Federer pe serviciul acestuia la 4-3. Roger a salvat patru mingi de break, incluzând un moment de magie în care și-a demonstrat încă o dată reflexele remarcabile. Forehand-ul lui Djokovic a sărit din fileu și părea să treacă peste capul elvețianului, însă acesta a ridicat rapid racheta și a executat un voleu cu care i-a încântat pe fani. Cei doi au servit perfect până în tiebreak, unde Djokovic a salvat o minge de set și s-a impus după o lovitură de backhand. Nole a reușit nouă lovituri direct câștigătoare în setul care a durat 71 de minute.

Reflexul lui Federer:

Setul II:

Novak avea un record de 17-1 victorii în fața lui Federer în meciurile în care sârbul a câștigat primul set, dar elvețianul părea să poată întoarcă soarta partidei în setul secund. Cei doi au mers din nou cap la cap cu serviciul până aproape de final, însă Fedex a fost primul care a ieșit la rampă într-un moment critic. Djokovic a servit pentru a rămâne în set, iar Mister Perfect a returnat foarte bine, făcând break la a doua oportunitate avută pe toată durata partidei și închizând setul cu un forehand în lung de linie (7-5).

Setul III:

Incapacitatea lui Nole de a profita de mingiile de break a ieșit în evidență și în debutul decisivului. Roger a salvat încă două mingi de break (zece până în acel moment al partidei), revenind de la 40-15 și trecând în avantaj, 1-0. Sâmbătă a fost una din zilele în care serviciul elvețianului a fost la fel de ca celelalte arme ale sale. La 4-4 și 15-40 pentru sârb pe serviciul lui Fedex, Roger a salvat încă două mingi de break (prima printr-un as, a doua cu un serviciu pe care Nole l-a returnat direct afară) și a păstrat procentajul de 100% al game-urilor câștigate cu propriul serviciu. Federer a venit mult mai des decât adversarul său la fileu, câștigând marea majoritate a punctelor decise în acest mod. Cei doi au servit în continuare excelent și al doilea finalist de la Paris avea să fie decis de încă un tiebreak. Federer a fost primul care a greșit, după ce a lovit defectuos o minge. A doua dublă greșeală din meci a venit în cel mai nepotrivit moment pentru Roger, iar Novak conducea cu 4-1 și două minibreak-uri în față. Djokovic a continuat să servească fără greșeală și s-a impus cu 7-3, după ce Fedex a trimis în fileu o minge, în urma unui schimb prelungit.

În semifinale, Novak Djokovic îl va întâlni peKaren Khachanov, care a trecut în semifinale de Dominic Thiem (6-4, 6-1). Nole s-a impus în singura confruntare directă, anul acesta, în 16-imi la Wimbledon, scor 6-4, 6-2, 6-2.

Masters-ul de la Paris se dispută în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, pe hard indoor. Are premii totale în valoare de €4.872.105, iar ultimii câștigători sunt Jack Sock (la simplu) și Lukasz Kubot / Marcelo Melo (dublu). În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Digisport și Telekom Sport.