​Karen Khachanov l-a învins, sâmbătă, pe austriacul Dominic Thiem, scor 6-4, 6-1, și s-a calificat în finala Masters-ului de la Paris. Rusul a avut nevoie de o oră și 12 minute pentru a trece de adversarul său mai bine clasat (8 ATP, față de 18).

HotNews.roFoto: Hotnews

Karen a câștigat 60 de puncte din cele 102 jucate și a reușit să fructifice cinci din cele opt șanse de break avute (spre deosebire de un singur break făcut de Thiem, din trei oportunități).

Rusul a câștigat astfel prima partidă disputată împotriva lui Thiem și îl va întâlni în finală pe câștigătorul duelului dintre Novak Djokovic și Roger Federer.

Până în finală, Khachanov a mai trecut de Filip Krajinovic (finalist la Paris în 2017), Matthew Ebden, John Isner și Alexander Zverev.

Pentru calificarea în finală, Khachanov și-a asigurat 600 de puncte ATP (cu ajutorul cărora va urca până pe locul 12) și un cec în valoare de 477.315 euro. Dacă va câștiga finala, rusul va urca până pe locul 11 ATP.

Karen Khachanov a câștigat toate cele trei finale în care a jucat. Anul acesta, rusul s-a impus la Marsilia și laMoscova, după ce în 2016 câștigase primul trofeu, la Chengdu.

Program semifinale:

Karen Khachanov vs Dominic Thiem 6-4, 6-1

Novak Djokovic vs Roger Federer

Masters-ul de la Paris se dispută în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, pe hard indoor. Are premii totale în valoare de €4.872.105, iar ultimii câștigători sunt Jack Sock (la simplu) și Lukasz Kubot / Marcelo Melo (dublu). În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Digisport și Telekom Sport.