Cap de serie numărul doi și viitor lider mondial de săptămâna viitoare, Novak Djokovic a obținut joi biletul pentru sferturile Masters-ului de la Paris. La scorul de 6-1, 2-1 în favoarea sa, Nole a profitat de abandonul lui Damir Dzumhur.

Novak DjokovicFoto: atpworldtour.com

Bosniacul a acuzat probleme la spate, durerile jenându-l serios la serviciu și la rotirea trunchiului de la backhand.

În vârstă de 31 de ani, Novak a ajuns la 19 victorii consecutive (are un record de 30 de seturi consecutive câștigate), ultima înfrângere datând din luna august, atunci când la Toronto a fost învins de Stefanos Tsitsipas. Pentru un loc în semifinale, sârbul va lupta împotriva lui Marin Cilic.

Djokovic conduce cu un confortabil 15-2 în meciurile directe cu Cilic. Interesant este faptul că prima victorie a croatului împotriva viitorului lider mondial a avut loc tocmai la Masters-ul de la Paris, ediția din 2016 (6-4, 7-6(2)).

Masters-ul de la Paris se dispută în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, pe hard indoor. Are premii totale în valoare de €4.872.105, iar ultimii câștigători sunt Jack Sock (la simplu) și Lukasz Kubot / Marcelo Melo (dublu). În România, competiția poate fi urmărită în direct pe Digisport.