​Obișnuită cu prezențele la Singapore, Garbine Muguruza participă în acestă perioadă la WTA Elite Trophy de la Zhuhai, competiție cunoscută și Turneul Mic al Campioanelor. Iberica a avut parte de un meci greu cu incomoda Shuai Zhang, victoria venind după două ore și șapte minute (3-6, 6-3, 6-2). Campioană en-titre, Julia Goerges a fost învinsă de Anett Kontaveit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anett Kontaveit - Julia Goerges 6-2, 4-6, 6-4

Învinsă în prima partidă de la Zhuhai, Anett a întâlnit-o pe Julia Goerges, câștigătoare en-titre a competiției. A rezultat o partidă echilibrată, de două ore și cinci minute. Procentajele celor două jucătoare au fost apropiate, diferența făcându-se la retur, acolo unde estona a fost mai inspirată. Cu toate că a avut procentaj de 70% al punctelor câștigate pe primul serviciu, Julia a plătit tribut unui serviciu al doilea slab, previzibil, lucru de care a profitat din plin adversara. A fost prima victorie la Zhuhai pentru Kontaveit din două partide disputate.

Ultimul punct al partidei Kontaveit vs Goerges:

Madison Keys - Daria Kasatkina 6-2, 6-4

După un meci maraton de aproape trei ore câștigat marți (cu Qiang Wang), Daria Kasatkina a fost doar o "umbră" în disputa cu Madison Keys. Totul a plecat de la serviciu (a făcut și șase duble greșeli), capitol unde rusoaica a stat foarte rău: 54% puncte câștigate cu primul serviciu și 29%(!) cu al doilea. În aceste condiții, Daria a fost sparring-partner în unele raliuri pentru retururile puternice ale americancei. Kasatkina a câștigat doar șase game-uri, victoria lui Keys venind după o oră și nouă minute.

Ultimul punct al partidei Keys vs Kasatkina:

Garbine Muguruza vs Shuai Zhang 3-6, 6-3, 6-2

O prezența obișnuită la Singapore, Garbine a fost nevoită să accepte prezența la Zhuhai, din dorința de a acumula partide și de a reveni la forma care îi permitea să triumfe în turneele de Grand Slam. Iberica nu a început prea bine meciul cu Shuai Zhang, incomoda chinezoaică reușind grație unui break să treacă în dreptul ei primul set, scor 6-3.

Lucrurile s-au schimbat însă în următorul set: Garbine a greșit mai puțin, a crescut procentajele la serviciu, i-a luat din timpul de reacție adversarei și s-a impus cu 6-3, tot grație unui singur break.

Decisivul a fost unul slab la serviciu pentru ambele sportive: s-a greșit mult, au fost șase break-uri, Garbine și Shuai simțindu-se mai bine în game-urile în care s-au aflat la primire.

Cu un joc ceva mai îngrijit, Muguruza a avut câștig de cauză, scor 6-2, bifând astfel un debut cu dreptul la Zhuhai. Meciul a durat două ore și șapte minute.

Ultimul punct al disputei Muguruza vs Zang:

Componenţa celor patru grupe la simplu este următoarea:

Grupa Azaleea:

Daria Kasatkina (Rusia), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 1,

Madison Keys (SUA), locul 16 WTA şi cap de serie numărul 6,

Qiang Wang (China), locul 22 WTA şi cap de serie numărul 11.

Grupa Camelia:

Anastasija Sevastova (Letonia), locul 11 WTA şi cap de serie numărul 2,

Garbine Muguruza (Spania), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 7,

Shuai Zhang (China), locul 36 WTA şi cap de serie numărul 12.

Grupa Orhideea:

Arina Sabalenka (Belarus), locul 12 WTA şi cap de serie numărul 3,

Caroline Garcia (Franţa), locul 18 WTA şi cap de serie numărul 8,

Ashleigh Barty (Australia), locul 19 WTA şi cap de serie numărul 9.

Grupa Trandafir:

Elise Mertens (Belgia), locul 13 WTA şi cap de serie numărul 4,

Julia Goerges (Germania), locul 14 WTA şi cap de serie numărul 5,

Anett Kontaveit (Estonia), locul 20 WTA şi cap de serie numărul 10.

Câştigătoarele celor patru grupe se califică în semifinale. Deţinătoarea trofeului este Julia Goerges.

La dublu, Buzărnescu şi Rosolska sunt favorite principale şi fac parte din Grupa Crin, alături de Shuko Aoyama/Ligia Marozava (Japonia/Belarus), cap de serie numărul 4, şi Qianhui Tang/Fang Ying Xun (China), cap de serie numărul 6.